RODITELjI SA DIREKTOROM VRTIĆA „ČIKA JOVA ZMAJ“: ZAJEDNO ĆEMO TRAŽITI RJEŠENjE :: Semberija INFO ::

 

RODITELjI SA DIREKTOROM VRTIĆA „ČIKA JOVA ZMAJ“: ZAJEDNO ĆEMO TRAŽITI RJEŠENjE


U vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“ održan je sastanak roditelja sa direktorom ove ustanove, a sa ciljem pronalaženja rješenja za produženi boravak za djecu u novoj, 2021/2022. školskoj godini. S obzirom da je osnivač ove ustanove Grad Bijeljina, jedan od zaključaka je da rukovodstvo vrtića i Savjet roditelja upute inicijativu gradonačelniku, ali i Ministarstvu prosvjete i kulture, sa molbom da se što prije nađe rješenje za adekvatne, ali  i uslove koji su u skladu sa zakonom.



- Svjestan sam činjenice da školska godina počinje 1. septembra i da su roditelji u problemu, ali ja kao odgovorno lice moram misliti na bezbjednost djece i u raditi u skladu sa zakonom, odnosno, preporukama resornog ministarstva. Moram istaći da se u ovoj ustanovi produžena nastava održava na hodniku vrtića i imamo pomoćnu prostoriju od oko 15 metara kvadratnih. Već sutra ćemo uputiti inicijativu Gradu koji je osnivač ustanove i resornom ministarstvu sa molbom i prijedlogom rješenja, odnosno, da se produženi boravak nastavi u ovom prostoru do pronalaženja adekvatnog. Ministarstvo je to koje propisuje uslove boravka djece i kao odgovorno lice moram poštovati propise, a moj cilj je da djeca budu bezbjedna i roditelji zadovoljni. Drugo rješenje je da zajedno idemo kod gradonačelnika kako bismo pronašli rješenje koje će zadovoljiti zakonske okvire, ali i ono što nam je svima cilj, a to je da roditelji, djeca i svi mi koji smo nadležni budemo zadovoljni“, rekao je v.d. direktor vrtića Đorđe Lazić.

On je podsjetio da zakon o osnovnom obrazovanju podrazumijeva i uključivanje osnovnih škola, te je predložio da sastanku prisustvuju i direktori osnovnih škola, kako bi se analizirali svi mogući kapaciteti i pronašla što bolja rješenja. U ime Savjeta roditelja, Anja Gligić-Savić rekla je da je poenta sastanka „da se vidi kako može, a ne kako ne može“.

- Sutra u 8 časova ćemo se sastati sa direktorom vrtića i napisaćemo zajednički dopis resornom ministarstvu, kao i osnivaču ove ustanove. Svakako da ćemo u dopisu zamoliti i za što kraći period dobijanja odgovora, jer Savjetu roditelja je prvenstvo zaštita interesa djece i roditelja. Vjerujem i nadam se da ćemo pronaći adekvatno rješenje“, rekla je  Gligić-Savić.

Semberija info - O. Stjepanović