DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: UŠLI SMO U ČETVRTI TALAS PANDEMIJE :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: UŠLI SMO U ČETVRTI TALAS PANDEMIJE


Obrativši se u ime 442 zaposlena radnika Doma zdravlja, kako je istakla, u ime istinskih heroja koji su se u proteklim mjesecima pandemije virusa korona borili za zdravlje pacijenata, direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin, naglasila je da su medicinski radnici u Vakcinalnom centru ove ustanove, u proteklih nekoliko mjeseci, takođe, podnijeli ogroman teret imunizacije stanovništva.

-Epidemiološka situacija na području Bijeljine, ponovo se pogoršava. U junu i julu nismo evidentirali veći broj osoba pozitivnih na virus korona, da bismo sada, u drugoj polovini avgusta,  dnevno imali i po 14 pozitivnih osoba. U četvrtak, 19. avgusta, od 20 testiranih imali smo 14 pozitivnih, što procentualno iznosi više od 60 odsto pozitivnih u odnosu na broj testiranih”, izjavila je prim. dr Đukin, uputivši apel stanovništvu da u narednom periodu povedu puno više računa o svom zdravlju. Ona je istakla da  smo već ušli u četvrti talas pandemije, te da se ponovo javljaju pacijenti sa povišenom tjelesnom temperaturom koja traje danima, sa simptomima opšte malaksalosti i curenja iz nosa.

 -Oni koji su vakcinisani nemaju teže simptome, dok nevakcinisani imaju ozbiljnije simptome. U Bolnici je trenutno troje pacijenata na respiratoru, šestoro na kiseoničkoj potpori.

Što se tiče vakcinisanja, do sada imamo evidentiranih 17.005 građana koji su primili vakcinu i 13. 860 revakcinisanih. U toku je masovna vakcinacija u Domu zdravlja i pozivamo građane da dođu i vakcinišu se.

​Takođe, pozivamo sve građane koji su se vakcinisali u Srbiji, da obavijeste svog porodičnog ljekara, kako bismo imali potpunu evidenciju o broju vakcinisanih”, istakla je prim. dr Đukin.

.