HUMANITARNA AKCIJA ODBORA ŽENA DNS-A BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNA AKCIJA ODBORA ŽENA DNS-A BIJELjINA


Žene DNS-a Bijeljina organizovale su povodom Vaskrsa humanitarnu akciju za pomoć socijalno ugroženim porodicama na području Semberije. Pomoć u vidu prehrambeno-higijenskih paketa uručena je porodicama kojima je to najpotrebnije.
 
- Ovim gestom želimo da pokažemo tim ljudima da nisu sami, da i pored svih životnih problema i nedaća, zaslužuju da dostojanstveno dočekaju najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs. Mnoge porodice u Bijeljini i Semberiji su u stanju socijalne potrebe, pa je ova akcija istovremeno i pokušaj da skrenemo pažnju cjelokupne društvene zajednice na taj problem. Svi zajedno moramo da se potrudimo da olakšamo i uljepšamo život našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna - kaže Helena Stojić, predsjednica Odbora žena DNS-a Bijeljina.
Ona ističe da žene DNS-a svoj politički rad baziraju upravo na aktivnostima koje su usmjerene direktno ka građanima.
 


- Trudimo se da kroz aktivan politički rad, konkretno doprinesemo poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana. Od početka godine ovo je naša treća aktivnost ove vrste i imamo zaista pozitivne reakcije za sve što radimo. Iz dana u dan sve nas je više i, samim tim, možemo više i da uradimo. Želimo da poboljšamo status žene u društvu, da jačamo porodicu a time i naše mlađe generacije - kaže Stojićeva.
 
Ona se zahvalila humanitarnom udruženju "Radost" iz Bijeljine, koje je ženama DNS-a ustupilo svoje spiskove ugroženih porodica u Semberiji, čime su doprinijeli da pomoć stigne u prave ruke. 

Stojićeva je pozvala žene svih generacija da se uključe u rad Odbora žena DNS-a Bijeljina jer upravo žene, kroz aktivan politički rad, mogu da doprinesu sveukupnom poboljšanju prilika u našem društvu.