ODBORNIK PERIĆ PONOVO SPONA IZMEĐU GRADA I SUGRAĐANA :: Semberija INFO ::

 

ODBORNIK PERIĆ PONOVO SPONA IZMEĐU GRADA I SUGRAĐANA


Odbornik Republičke stranke Srpske u Skupštini Grada Bijeljina Danijel Perić podnio je danas u Gradskoj upravi zahtjev da službenici Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija prilikom upisa djece u matičnu knjigu rođenih budu obavezni da upoznaju roditelje o načinu ostvarivanja subvencije koja je nedavno počela da se isplaćuje za novorođenčad.
 
- Pošto vidim da Gradska uprava nije na pravi način obavijestila roditelje kako da ostvare subvenciju, odlučio sam i tu da im pomognem. Zahtijevam da se unificirani obrazac nalazi u prijemnoj kancelariji Gradske uprave, ali i da službenici Odsjeka za matične poslove na vrijeme predoče roditeljima kako da ostvare njihova legitimna prava - naglasio je Perić.
 
On je istakao da je Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ uspjelada u gradski budžet uvrsti stavku subvencije roditeljima/starateljima novorođene djece u ukupnom iznosu od 100.000 konvertibilnih maraka, ali da ne vidi da se Gradska uprava trudi da ova informacija dođe do što više ljudi.
 
- Budžet Grada usvojen je 31. marta, a Odluka o subvencionisanju stupila je na snagu tek 27. jula, jer je nacrt prve odluke imao mnogo pravnih manjkavosti. Svjestan sam da je iznos od 100 do 300 KM mali, ali potrudićemo se da iduće godine izdvojimo više sredstava za ovu namjenu - dodao je Perić.
 
On je zaključio da odbornici treba da budu na usluzi građanima, a ne građani odbornicima, te da mu izgleda nevjerovatno da gradski službenici, kojima su nedavno povećane plate, ne žele da rade svoj posao savjesno i odgovorno.