MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA 14. SEPTEMBRA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA 14. SEPTEMBRA


Redovna, sedma sjednica Skupštine grada Bijeljina, održaće se 14. septembra, u utorak, dgovoreno je na međustranačkom sastanku. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević, kaže da je, za sada, na dnevnom redu 16. tačaka, te da nije isključeno da dođe do izmjena i dopuna.



-Na dnevnom redu je Nacrt odluke o izmjeni odluke o budžetu, odnosno, rebalans budžeta, Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, Prijedlog odluke o obezbjeđivanju garancije od banke za provođenje postupka eksproprijacije za izgradnju nasipa rado zaštite od poplava od rijeke Drine-druga faza, etapa četiri, a na dnevnom redu je prijedlog odluke o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava samostalnim preduzetnicima u cilju ublažavaanja posljedica paandemije virusa korona“, kaže Đurđević i dodaje da će se pred odbornicima naći i izvještaj o poslovanju preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ , kao i Centra za socijalni rad.

-Odbornici će ispred sebe imati i prijedlog zaključka o dodjeli gradskih priznanja povodom Dana grada, informaciju o izvršenom upisu učenika i studenata u prvi razred osnovne škole i u prvi razred srednje škole, informaciju o stipendiranju učenika i studenata i td.“, kaže Đurđević.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović pojašnjava da će se sjednici prezentovati ekonomski parametri kada je u pitanju budžet grada, da će vidjeti gdje su postignute uštede, a gdje postoje manjkavosti. Petrović je istakao da je dnevnom mnogo tačaka koje su bitne građane Bijeljine i naglasio da očekuje konstruktivnu raspravu odbornika.

Semberija info - Foto: B. Milošević