IZ BIJELjINSKE BOLNICE UPOZORAVAJU: DVANAEST PRIJEMA ZA JEDAN DAN :: Semberija INFO ::

 

IZ BIJELjINSKE BOLNICE UPOZORAVAJU: DVANAEST PRIJEMA ZA JEDAN DAN


Na liječenju u Kovid bolnicama u Bijeljini ukupno je 38 bolesnika.Više od polovine hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku. Na respiratoru je osmoro oboljelih, a gotovo svi ostali bolesnici su na većim ili manjim dozama kiseonika. U protekla 24 sata bilo je 12 prijema.

-Broj prijema se konstantno povećava, a tokom jučerašnjeg dana zabilježili smo najveći broj prijema od početka novog talasa epidemije korona virusa”, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U toku jučerašnjeg dana u kovid operacionoj sali Bolnice ,,Sveti vračevi” obavljen je porođaj prirodnim putem. Rođena je djevojčica teška 2,90 kg i duga 52 centimetra. Majka je na kiseoničnoj terapiji i njeno stanje je stabilno, dok je novorođenče dobro i nalazi se u izolaciji do rezultata PCR testa.

Epidemiološka situacija u Bijeljini se pogoršava, što potvrđuje i visok procenat pozitvnosti koji iznosi gotovo 70 odsto od ukupnog broja testiranih. Apelujemo na sve da se striktno pridržavaju propisanih mjera zaštite kako bi se smanjio broj oboljelih’’, apeluju iz bijeljinske bolnice.