IZABRANO NAJLjEPŠE I NAJTVRĐE VASKRŠNjE JAJE :: Semberija INFO ::

 

IZABRANO NAJLjEPŠE I NAJTVRĐE VASKRŠNjE JAJE


U okviru tradicionalnog takmičenja za izbor najljepše našaranog i najtvrđeg jajeta, koje je održano ispred Centra za kulturu ,,Semberija'', prijave je dostavilo oko stotinu građana Bijeljine.
 
Učenik prvog razreda Tehničke škole ,,Mihajlo Pupin'' Aleksandar Kešelj osvojio je nagradu za najljepše oslikano jaje, na kojem je predstavio kosovku djevojku.


 
,,Ideju da oslikam kosovku djevojku dala mi je majka, koja je inače slikarka. Poznati prizor sam naslikao na pačijem jajetu, za šta mi je trebalo četiri časa. Inače, u osnovnoj školi je moj talenat prepoznao nastavnik likovne kulture Panto Pantić, pa sam na mnogim takmičenjima osvajao prva i druga mjesta'', rekao je Kešelj za ,,Semberske novine''.
 
Jedanaestogodišnja Tamara Vasiljević, koja pohađa peti razred Osnovne škole ,,Vuk Karadžić'' pobijedila je u takmičenju za najtvrđe vaskršnje jaje.
 


,,Nisam se nadala pobjedi. Riječ je o običnom jajetu koje sam nasumično izabrala kod kuće. Imalo je na sebi oslikanog 'Čiča Glišu', bilo mi je čak i smiješno, ali ispostavilo se da je polupalo 47 drugih jaja'', istakla je Vasiljevićeva.