LIKOVNA KOLONIJA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

LIKOVNA KOLONIJA U BIJELjINI


U organizaciji Turističke organizacije Bijeljina u Dvorovima kod Bijeljine danas se okupilo dvadeset i devet likovnih stvaralaca iz regiona, najviše njih iz Srbije, iz Beograda, Kikinde, Rume, Sremske Mitrovice, a među njima je i desetak umjetnika sa područja Semberije, potvrdio je Vladimir Sofrenić, sekretar Turističke organizacije Bijeljina.

“Zadovoljni smo odzivom umjetnika i očekujemo kvalitetne radove koji će biti izloženi četrnaestog septembra u galeriji Centra za kulturu “Semberija”.

Olivera Loladžić, likovna umjetnica iz Beograda, već treći put učestvuje na Likovnoj koloniji u Bijeljini.

“Izlažem u Srbiji i po svijetu. Izlagala sam u Sankt Peterburgu, Novgoradu, Parizu, Turskoj i u brojnim drugim galerijama širom svijeta. U školu slikarstva sam krenula 2014. godine i od tada sam se u potpunosti predala likovnoj umjetnosti. Nakon studija filologije, španskog jezika i hispanoameričke književnosti, izabrala sam slikarstvo, kao što se nekada davno Nadežda Petrović vjenčala sa slikarstvom. Na mojim slikama možete vidjeti ljude u kolu, u narodnim nošnjama, znamenite ljude, istoričare. Slikam i po narudžbi, sve ono što je u skladu s mojom etikom”, kaže Olivera Loladžić.

Milan Dragoljević iz Novih Kozaraca kod Kikinde, zemljoradnik, prvi put učestvuje na Likovnoj koloniji u Bijeljini. Slika već četrdeste godina i član je Slovačko - srpskog prijateljstva u Kovačici, jer se bavi i naivnim slikarstvom. Kaže da je zadovoljan gostoprimstvom koje je osjetio i prepoznao kod Semberaca. Potrudiće se, kako reče, da naslika jedan lijep pejzaž iz Banata.



Dušica Topalović iz Beograda već šesti put učestvuje na ovoj koloniji. Zadovoljna je svim onim što je doživjela u Semberiji. Kaže da slika od malih nogu, a njene slike, motive iz Beograda, otišle su na sve kontinete.

Aljoša Buha iz Bijeljine već četvrti put učestvuje na ovoj koloniji. Kaže da je najveća vrijednost ove kolonije u druženju i sticanju novih prijateljstava.