Gradska uprava Bijeljina: Subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima :: Semberija INFO ::

 

Gradska uprava Bijeljina: Subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas je u prostorijama Gradske uprave potpisao ugovore o sa direktorima i vlasnicima trinaest privatnih predškolskih ustanova o subvencionisanju boravka djece u privatnim vrtićima. U narednim mjesecima Gradska uprava će, na osnovu odluke Skupštine grada, roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće subvencionisati deset odsto od mjesečne cijene smještaja.



“Ovo je prvi inicijalni korak ka dobroj međusobnoj saradnji, na čemu ćemo u narednom periodu istrajavati. Nastojaćemo da u narednim godinama budžetska sredstva povećavamo na ovoj stavci, jer će se  ulaganje u svaki vid obrazovanja i predškolskog vaspitanja višestruko isplatiti. Naravno, cilj  je da djeca borave u bezbjednim i konformim objektima. U narednom periodu ćemo posjetiti sve predškolske ustanove kako bismo se uvjerili u kvalitet usluga i uslove u kojima djeca borave”, izjavio je gradonačelnik Petrović.



Goran Gašić, direktor privatne predškolske ustanove “Dragan i Zoran” kaže da današnje potpisivanje ugovora zamišlja kao početak uspješne saradnje privatnih predškolskih ustanova sa Gradskom upravom.

“Ovim ugovorima definisane su subvencije koje će Gradska uprava uplaćivati na račune roditeljima. Očekujemo da će se u narednom periodu ovi ugovori proširivati i na direktnu podršku predškolskim ustanovama. Dobili smo uvjerenje da će za djecu biti sredstava u budžetu”, kaže Gašić.


Semberija info - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević