SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN IZVJEŠTAJ AD “VODOVOD I KANALIZACIJA” :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: USVOJEN IZVJEŠTAJ AD “VODOVOD I KANALIZACIJA”


Na sjednici Skupštine grada, 22 odbornika su usvojili izvještaj preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, a prije održavanja sjednica, na konferenciji za novinare, gradonačelnik Ljubiša Petrović je saopštio je da Nadzorni odbor smijenio direktora tog preduzeća, Predraga Perkovića zbog nesavjesnog rada i zloupotrebe službenog položaja.



Smijenjeni direktor Perković, na sjednici Skupštine grada, rekao je da gradonačelnik Petrović iznosi neistine i da ne vodi brigu o preduzeću koje pijaćom vodom snabdijeva 90.000 građana Semberije. Perković je rekao da izvještaj o poslovanju preduzeća nije friziran, te da ih je gradonačelnik ignorisao proteklih devet mjeseci, kao i da su, i bez zaključenog ugovora sa Gradskom upravom, savjesno i odgovorno prema sugrađanima održavali i kišnu kanalizaciju. Gradonačelnik Petrović je naglasio da pozitivan izvještaj "Vodovoda i kanalizacije" ne sadrži sve relevantne podatke i da su poslovali nezakonito. 



Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević kritikovao je gradonačelnika što izvještaj revizije nije dostavio odbornicima, a odbornik SDA Mustafa Gradaščević istakao je u diskusiji o ovoj temi da odbornici nisu sud, tužilaštvo, ni policija. Odbornik SNSD-a Miroslav Milovanović kritikovao je potpuni nedostatak investiranja u širenje vodovodne mreže u Bijeljini, za šta je grad ranijih godina izdvajao od pola miliona do 800.000 KM. Odbornici, njih 19, usvojili su i izvještaj Centra za socijalni rad.

​Semberija info - O. Stjepanović