PRED NAMA JE JOŠ JEDNA BOGATA POZORIŠNA SEZONA :: Semberija INFO ::

 

PRED NAMA JE JOŠ JEDNA BOGATA POZORIŠNA SEZONA


U pauzi između dvije pozorišne sezone potpisali smo Protokol o saradnji između Gradskog pozorišta „Semberija“ i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, što nama puno znači, kao najmlađem pozorištu koje je pokrenulo saradnju sa najstarijim pozorištem u našem regionu, izjavio je Ivan Petrović, direktor bijeljinskog Gradskog pozorišta „Semberija“, najavivši na konferenciji za štampu početak još jedne uspješne pozorišne sezone.

„Pruža nam se prilika za usavršavanje našeg umjetničkog ansambla, kako tehnički, tako i umjetnički. Pozvani smo na nekoliko festivala, što nam, takođe, puno znači u prvoj godini našeg rada. Gostovaćemo u Kruševcu, 23. septembra, na „Danima Srpske u Srbiji“. Prošli smo selekciju za festival „Borini dani“ i nastupaćemo 25. oktobra na  tradicionalnoj pozorišnoj smotri u Vranju. Predstavljaće nam čast da nastupamo uz poznata pozorišta, kao što su Jugoslovensko dramsko pozorište, Atelje 212, Novosadsko pozorište, Narodno pozorište iz Beograda.
Učestvovaćemo i na prvom „Živi festu“ u Živinicama, 28. oktobra“,najavio je za Semberija info Ivan Petrović.
Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta „Semberija“ Milivoje Mlađenović najavio je nove pozorišne predstave, premijeru predstave koja pripada smjeru poetskog teatra,„Mornar bez kompasa“, po stihovima legendarnog pjesnika Miroslava Antića.

„ Scensku postavku za ovu predstavu pripremila je Valentina Vidaković, profesor književnosti. Već danas počinjemo rad na kamernoj predstavi „Srce više nije moje“, po teksu Gorana Ibrajtera, izvršnog direktora Sterijinog pozorja u Novom Sadu. U pitanju je savremena melodrama koju će režirati Ivan Petrović, a igraće Mirna Jovanović i Nenad Blagojević. Premijera je u novembru. Naš repertoar ćemo obogatiti i predstavom za najmlađe u novogodišnjim danima. Centralni projekat za ovu sezonu je „Hasanaginica“, akademika Ljubomira Simovića, u kojoj će, igrati i Bojana Milanović, glumica SNP iz Novog Sada, autor muzike biće Vlatko Stefanovski.

Premijera ove predstave planirana je za mart naredne godine“, najavio je za Semberija info Milivoje Mlađenović.
Goran Ibrajter je, govoreći o tekstu predstave „Srce više nije moje“, izjavio da je riječ o „emotivnoj šahovskoj partiji dvoje ljudi, bivših supružnika, s ovih prostora, koje je vihor rata odveo na različite strane. “Ponovni susret u jednoj noći doveo je do ličnog i međusobnog preispitivanja. Moja namjera je bila da preispitam ulogu malog čovjeka u velikim istorijskim događajima, suočenog sa žrvnjem istorije“, istakao je Goran Ibrajter. 

Semberija info