POKRET ZA BIJELjINU: PROŠLO JE 300 DANA - GRADONAČELNIK NIŠTA NIJE URADIO ZA BIJELjINU :: Semberija INFO ::

 

POKRET ZA BIJELjINU: PROŠLO JE 300 DANA - GRADONAČELNIK NIŠTA NIJE URADIO ZA BIJELjINU


Obraćanje predsjednika Pokreta za Bijeljinu Milenka Mitrovića sugrađanima:
 
,,Dragi sugrađani, komšije, uvaženi bijeljinski domaćini,

Želim da Vas podsjetim da je prošlo 300 dana od lokalnih izbora, od kada je na čelu Grada Ljubiša Petrović. Za tih 300 dana nije napravljen ni jedan korak u razvoju Bijeljine.

Da li prihvatate činjenicu  da gradonačelnik i saradnici nisu pokrenuli ni jedan novi kapitalni razvojni projekat, da nema novih investicija, industrijskih zona, nije  izgrađen ni jedan vodovod, nije asfaltirana ni jedna nova ulica, … nema aktivnosti na zapošljavanju mladih?

Sjećate li se njegovog nedoraslog i nedomaćinskog istupa na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske koje je došlo sa namjerom da pokrene investicije u Semberiju?

Već sada je jasno da će se Petrović i u narednih 300 dana umjesto razvojem Bijeljine baviti tužakanjima, postavljanjima svojih prijatelja za direktore, izmišljajući prepreke zašto nešto ne može da se uradi u gradu, umjesto da nalazi brza i efikasna rješenja u interesu svih.

Petrović uporno odbija realnost i ne želi da, u interesu Grada, prihvati saradnju sa skupštinskom većinom okupljenom oko Koalicije ,,Dogovor za Bijeljinu''. Prvo žučno napada naše inicijative, da bi ih, kad se usvoje i počnu realizovati, pripisivao sebi.

Očigledno je da on snosi odgovornost za sadašnji zastoj u razvoju grada i loše stanje.

Ako sam gradonačelnik nije i neće ni postati svjestan bremena koje je preuzeo na sebe, da li je vrijeme da sam narod pokaže koji je pravi put kojim želi da Bijeljina korača u budućnost?

Dragi sugrađani, naša Bijeljina treba da postane jak regionalni centar i to možemo postići samo zajedničkim snagama. Samo saborno možemo ponovo pokrenuti Bijeljinu.’’

Predsjednik Pokreta za Bijeljinu
Milenko Mitrović