SEMINAR ZA VASPITAČE, UČITELjE I MUZIČKE PEDAGOGE :: Semberija INFO ::

 

SEMINAR ZA VASPITAČE, UČITELjE I MUZIČKE PEDAGOGE


Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ u saradnji sa logopedskim kabinetom „Tvoj logoped“ pokrenuli su  Muzičku radionicu „Čarolija“ namijenjenu djeci uzrasta od 3 do 9 godina, a po metodi Muzičke radionice „Čarobna frula“ iz Kolarčeve zadužbine u Beogradu.
 
S tim u vezi, 25. septembra u 10 časova, organizujemo seminar „DIJETE, MUZIKA I POKRET“ namijenjen vaspitačima, učiteljima i muzičkim pedagozima.
 
Predavači su Bojana Nestorović, osnivač Umetničkog obrazovanja i izdavačke kuće „Čarobna frula“ iz Kolarčeve Zadužbine i  Mirjana Nedeljković diplomirani muzički pedagog, profesor solfeđa u Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu.
 
Teme u okviru seminara׃ rana muzička stimulacija i edukacija djece u predškolskim ustanovama; uvođenje pokreta u početnu nastavu solfeđa.
             
Od svih oblika darovitosti, muzička darovitost ispoljava se najranije – oko 3 godine i zato je njen stimulans upravo u tom periodu veoma važan. Muzika ima moć da podstiče razvoj inteligencije, motorike, memorije, socijalizacije, kreativnosti.