FAKULTET POSLOVNE EKONOMIJE: PRIJEM BRUCOŠA :: Semberija INFO ::

 

FAKULTET POSLOVNE EKONOMIJE: PRIJEM BRUCOŠA


Svečani prijem brucoša Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina-Univerziteta Istočno Sarajevo, organizovan je danas, 4. oktobra. Dekan Fakulteta poslovne ekonomije, profesor dr Vesna Petrović, istakla je da je upisna kvota ispunjena i da imaju 70 studenata za akademsku 2021/ 2022.



- Zadodovoljstvo nam je što smo osim svečanog prijema brucoša i podjele indeksa, upriličili i gostovanje  doktora iz JZU „Bolnica Sveti vračevi“. Sa nama su danas direktor Bolnice „Sveti vračevi“, profesor dr Zlatko Maksimović, infektolog dr Aleksandra Radojčić i dr Sanja Milovanović, koji će našim brucošima, „akademskim prvačićima“, održati savjetodavno predavanje o značaju pridržavanja epidemiološkh mjera. Ono što je bitno istaći je i da nastava, odlukom rektora Univerziteta, počionje na klasičan način, koji je i najefikasniji, a iskreno se nadamo da će kompletan akademski proces proteći na ovaj način“, kaže prof. dr Petrović.

U ime JZU Bolnica „Sveti vračevi“, infektolog dr Aleksandra Radojčić je istakla da je ovo najbolji način da se u direktnom obraćanju studentima pojasni, na koji način da se zaštite od virusa korona“.
- Korišćenje lične zaštitne iopreme, fizička distanca, provjetrene prostorije, pojačana lična higijena i td., mjere su koje su već duži period nešto što konstantno ističemo, a svakako, apel je konstantan i da se u što većem broju vakcinišemo, jer što je veći procenat vakcinisanih, epidemioloka situacija biće bolja. što će svakako uticati na redovno i klasično odvijanje akademskog procesa naših studenata“, kaže dr Radojčić.


Semberija info - O. Stjepanović