Regionalni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Bijeljina: Prosvjetari darovali krv :: Semberija INFO ::

 

Regionalni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Bijeljina: Prosvjetari darovali krv


Povodom petog oktobra – Međunarodnog dana prosvjetnih radnika, dvadesetak prosvjetnih radnika, članovi Regionalnog sindikata obrazovanja, nauke i kulture, darovali su danas krv na Odjeljenju za transfuziologiju bijeljinske bolnice “Sveti vračevi”.

“Naše zalihe krvi su dobro popunjene, ali zdravom čovjeku uvijek može koristiti ukoliko povremeno daruje  krv. Pozdravljamo ovu inicijativu prosvjetnih radnika i želimo da im zahvalimo  na ovom gestu”, istakla je doktorka Daliborka Trišić.

Nastavnik Miroslav Krsmanović, zaposlen u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, kaže da već peti put daruje krv.
“Srećan sam što nekome mogu pomoći onda kada mu je najteže. Darovana krv uvijek može nekome biti od velike, ponekad i od životne koristi. Naš sindikat često organizuje zanimljive humanitarne akcije i druženja”, kaže Krsmanović.

Slobodanka Damjanović Pajić, predsjednik Regionalnog sindikata obrazovanja, nauke i kulture  kaže da je ovo jedna u nizu akcija koje organizuje Regionalni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Bijeljina.
“Organizovali smo humanitarnu tombolu za liječenje Milene Božić i do sada smo prikupili oko 3.000 KM. Ovom današnjom akcijom nastavljamo humanitarne aktivnosti, a povod je bio Međunarodni dan prosvjetnih radnika. U međuvremenu je održan i sastanak Republičkog odbora sindikata na kojem je ponovljen zahtjev za povećanje plata prosvjetnim radnicima”, izjavila je Slobodanka Damjanović Pajić.


Semberija info - Lj. Ljubojević