PORODICA OSLIKANA DUŠOM DJETETA :: Semberija INFO ::

 

PORODICA OSLIKANA DUŠOM DJETETA


,,Semberske novine'' i Portal ,,Semberija info'' i predškolske ustanove sa prostora Semberije i Majevice, a u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina, nastavljaju saradnju u projektu ,,Dječiji svijet'', koja je upriličena povodom obilježavanja ,,Međunarodne nedjelje djeteta''.

Ovaj ciklus podrazumijeva objavu likovnih radova mališana na temu ,,Moja porodica''. Detalji učešća u ,,Dječijem svijetu'' objavljeni su u konkursu koji je otvoren do 14. oktobra ove godine.

Prema konkursu, pravo učešća imaju predškolske ustanove sa područja Semberije i Majevice, koje do 14. oktobra dostave po 10 likovnih radova svojih mališana u redakciju ,,Semberskih novina''. Likovne radove mališana, sa tačno navedenim podacima: naziv predškolske ustanove, ime i prezime i godište autora, dostavljaju vrtići. Mališani bi svoju porodicu trebalo da oslikaju u tehnici po svom izboru. I veličina crteža je po slobodnom izboru autora. Odabir najboljih pristiglih radova koji će biti objavljeni u ,,Semberskim novinama'' i koji će učestvovati u daljem takmičenju  vršiće Komisija koju će imenovati direktor JIP „SIM“. Planirano je da najbolji dječiji radovi budu predstavljeni na izložbi pod nazivom „Dječiji svijet“,  a koja bi bila kruna projekta. Što se tiče glasanja predškolskih ustanova decidno je preciziran način.

Predstavnici predškolskih ustanova elektronskim putem na mejl adresu: [email protected], ocjenjivaće sve objavljene radove brojevima od jedan do pet i na taj način biće izabrano deset najboljih likovnih radova, s tim da predstavnici predškolskih ustanova ne mogu glasati za radove svojih polaznika.