MALIŠANI KOD GRADONAČELNIKA BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

MALIŠANI KOD GRADONAČELNIKA BIJELjINE


Povodom obilježavanja Dječije nedjelje gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je mališane svih bijeljinskih vrtića. U pratnji svojih vaspitača i direktora djeca su postavljala brojna pitanja, te iznijeli svoje prijedloge kako poboljšati uslove života djece u gradu.
 
 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović je poručio da Bijeljina radi na tome kako bi djeci osigurala što sretnije djetinjstvo.
 
-Naš zadatak je da obezbijedimo dobre i povoljne uslove za našu djecu, prije svega za djecu predškolskog uzrasta. Naša obaveza je da izjednačimo prava sve djece i da povećamo njihov obuhvat predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem i u skladu s tim  mi smo i ove godine izvršili određene pomake u smislu subvencionisanja boravka djece u privatnim vrtićima i smanjenja cijene boravka u JU Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj“, izjavio je gradonačelnik Petrović.
 
Direktor Dječijeg vrtića ,,Dragan i Zoran“ Goran Gašić ističe da je ovo prvi put da su u Gradsku upravu pozvana djeca i predstavnici svih predškolskih ustanova sa područja Bijeljine, a ukupno ih je 15.
 
- To je dobar trend produbljivanja saradnje koju smo započeli, počev od subvencija za boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama, do najava da će se  u narednom periodu ići i s direktnom podrškom predškolskim ustanovama“, kaže Gašić koji je ovom prilikom ukazao da svi koji rade s djecom u vrtićima svaki dan vode računa o dječijim pravima, a ova manifestacija je prilika da se i druge institucije i organizacije  uključe i da se zajedničkim snagama uradi ono što je svima nama cilj, a to je da djeci omogućimo srećno i bezbrižno djetinjstvo.  

​-,,Dijete je dijete u  bilo kojoj ustanovi boravilo, privatnoj ili javnoj, a na nama je da svakodnevno pokazujemo da mislimo o njima i njihovoj budućnosti“, rekao je direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović ukazujući da Dječija nedjelja, tradicionalna godišnja manifestacija, koja se održava prve nedjelje u oktobru, za cilj ima naglašavanje prava i potreba djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.
 
Nakon razgovora gradonačelnik Ljubiša Petrović je sa djecom obišao prostorije Gradske uprave grada Bijeljine, jedne od prepoznatljivijih građevina i simbola grada.