Vidovdanska ulica – rupe, voda i blato u centru grada! :: Semberija INFO ::

 

Vidovdanska ulica – rupe, voda i blato u centru grada!


Vidovdanska ulica nalazi se u centru Bijeljine, samo tri stotine metara vazdušnom linijom od zgrade Gradske uprave, a već pet godina njeni stanovnici pokušavaju da dođu do ispunjenja svojih prava – završetka putne infrastrukture i postavljanja rasvjete.
 
Umjesto asfaltiranog i osvijetljenog puta, kakav priliči gradskom jezgru, Vidovdanska ulica postala je sinonim za pošljunčani put koji je u jesenjim i zimskim danima ispunjen ogromnim barama i blatom, onemogućavajući stanarima da normalno obavljaju svakodnevne obaveze.


 
Predsjednik Upravnog odbora Zajednice etažnih vlasnika „Vidovdanska 28“ Miladin Rakić ističe da su stanari uselili u ovu zgradu u avgustu 2016. godine i da im je tada obećano da će putna infrastruktura biti izgrađena za mjesec dana.
 
- Od tada, nema kome se nismo obratili i gdje sve nismo poslali dopise, ali rješenja nema. Sramota je da centar grada ovako izgleda u 21. vijeku. Ja se inače bavim lovom i mogu da potvrdim da bilo koji put na Majevici bolje izgleda nego ova naša Vidovdanska ulica – kaže Rakić.


 
Njegov komšija Danijel Pajić dodaje da stanari Vidovdanske ulice izdvajaju mnogo više novca od ostalih građana na popravak automobila, jer se prolazak razrovanim putem često završava kvarovima i uništavanjem pojedinih dijelova.
 
- Moja ćerkica ide u gradsku Osnovnu školu „Sveti Sava“, ali na nastavu često dođe kao da je prolazila nekim blatnjavim seoskim putem. Oko naše zgrade biće izgrađene još dvije lamele, kamioni već svakodnevno prolaze i još više uništavaju put. Stanari su inače složni, jedan dio dvorišta smo pretvorili u dječije igralište, posijali smo travu, postavili ljuljaške i klackalice, ali nikako da riješimo pitanje asfalta – navodi Pajić.
 
On naglašava da nije ispoštovan ni dogovor u vezi sa uklanjanjem televizijskog repetitora koji se nalazi pored njihove zgrade, iako je to bilo dogovoreno nakon što su stanari potpisali saglasnost o izgradnji nove zgrade u ovom naselju.


 
Odbornik Republičke stranke Srpske u Skupštini grada Bijeljina Danijel Perić i stanari Vidovdanske ulice zatražiće narednih dana sastanak sa gradskim Odsjekom za urbanizam, kako bi razmotrili rješenje ovog problema.
 
- Cilj je da vidimo šta možemo da postignemo dogovorom, a ako ne postignemo ništa, stanari su spremni da se obrate nadležnom sudu. U 21. vijeku je nedopustivo da uži centar grada izgleda poput seoske sredine i lokalnoj zajednici mora biti cilj da riješi ovo pitanje – zaključio je Perić.
 

Semberija info