ČETVRTA KONFERENCIJA I DRUGI SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA RS U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

ČETVRTA KONFERENCIJA I DRUGI SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA RS U BIJELjINI





U Etno – selu “Stanišići” danas je otvorena Četvrta konferencija i Drugi sajam ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj koji je organizovala Privredna komora Republike Srpske i Ministarstvo privrede i preduzetništva RS, uz podršku Džender centra Vlade RS i projekta “FIGAP dva”. Na Četvrtoj konferenciji preduzetništva poseban akcenat stavljen je na predstavljanje poslovanja i dostupnih informatičkih alata, kao i na značaj uspješnog poslovnog komuniciranja.

Rajko Lajić, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede i preduzetništva RS istakao je da ovoj konferenciji  prisustvuje više od stotinu žena preduzetnica koje postižu odlične rezultate u različitim oblastima poslovanja, od turizma i usluga, pa do proizvodnje  zdrave hrane.

“ Promovišemo dobre poslovne primjere iz svih dijelova Republike Srpske. Vlada RS pomaže preduzetništvo i u teškim uslovima pandemije virusa korona. Žene su zastupljene u oblasti usluga, rade kao kozmetičari, frizeri, proizvode kozmetičke usluge, ali rade i u oblasti turizma, ugostiteljstva, proizvodnje hrane”, istakao je Lajić.
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je Drugi sajam ženskog preduzetništva, istakavši da je ovo prilika za ugovaranje novih poslova, razmjenu dobrih i pozitivnih iskustava i ideja.

 “ Grad Bijeljina ima više od 2.000 preduzetnika i taj trend povećanja broja preduzetnika se nastavlja. Pomažemo preduzetnike kroz samozapošljavanje i kroz  stvaranje dobre startne osnove za razvijanje preduzetničke djelatnosti”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Opširnije o ovoj temi u štampanom izdanju Semberskih novina.
Semberija info