MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE 4. NOVEMBRA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE 4. NOVEMBRA


Sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana 4. novembra (četvrtak), dogovoreno je na međustranačkom sastanku, a za osmu sjednicu je trenutno predloženo 18 tačaka dnevnog reda. Predsjednik Skupštine Aleksadar Đurđević je istakao da će se na dnevnom redu, između ostalih tačaka, naći prijedlog odluke rebalansu budžeta za 2021. godinu, te prijedlog odluke o izmjeni odluke o izvršenju budžeta za ovu godinu.


-Pored ovih prijedloga, odbornici će ispred sebe imati i prijedlog odluke o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije gradske uprave, kao i prijedlog odluke o u ukljičivanju u trezorski sistem poslovanja Agrarnog fonda. Na sjednici će se razmatrati i nekoliko imovinsko-pravnih odluka, kao i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatsko-preduzetničkih i trgovinski objekata na području grada“, rekao je Đurđević. Na međustranačkom sastanku dogovoreno je da se na dnevnom redu nađu i informacije o početku rada osnovnih i srednjih škola, o zaštiti socijalno ugroženog stanovništva, isporuci toplotne energije, kao i izvještaj o radu Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

Predsjednik Đurđević je rekao da je jednoglasno dogovoreno da odbornička pitanja i inicijative na svakoj sjednici budu druga tačka dnevnog reda. Šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović, međustranački sastanak je ocijenio efikasnim i izrazio očekivanje da će sjednica Skupštine grada proteći u  konstruktivnoj atmosferi.

Semberija info