REZULTATI RADA POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA ZA DEVET MJESECI OVE GODINE :: Semberija INFO ::

 

REZULTATI RADA POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA ZA DEVET MJESECI OVE GODINE


Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti

Analizom rezultata rada u proteklih devet mjeseci ove godine, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Bijeljina možemo ocijeniti kao zadovoljavajuće, izjavio je Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina na današnjoj konferenciji za štampu u prostorijama Policijske uprave Bijeljina.


Terzić je izjavio da je u prvih devet mjeseci evidentirano ukupno smanjenje krivičnih djela za oko šest odsto.
 “ Evidentirano je i smanjenje krivičnih djela opšteg kriminaliteta za oko sedam odsto, kao i smanjenje krivičnih djela protiv imovine za oko 19 odsto. U proteklih devet mjeseci procenat ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi oko 86 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu oko 70 odsto. Posebno bih izdvojio značajne rezultate ostvarene u borbi protiv privrednog kriminaliteta. Otkriveno je 49 krivičnih djela iz ove oblasti, a ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi više od 16. 650.000 KM, dok protivpravna imovinska korist stečena navedenim djelima iznosi više od 5,7 miliona KM”, izjavio je Terzić.
 Što se tiče oblasti zloupotrebe opojnih droga, on je naveo da je u proteklih devet mjeseci dokumentovano 41 krivično  djelo, kao i 43 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

“U izvještajnom periodu Policijska uprava Bijeljina nadležnim tužilaštvima podnijela je ukupno 507 izvještaja protiv 593 osobe zbog postrojanja osnovane sumnje da su počinili 614 krivičnih djela. U posmatranom periodu evidentirano je smanjenje broja prekršaja narušavanja javnog reda i mira  za oko 54 odsto. Za devet mjeseci eviodentirano je 890 saobraćajnih nezgoda, što je za oko 12 odsto više u odnosu na uporedni period. U ovim nezgodama devet osoba je smrtno nastradalo, 69 je teško povrijeđeno, dok je 254 osobe lakše povrijeđeno. Policijski službenici iz saobraćaja su isključili 127 vozila i 1971 vozača”, istakao je Terzić.