PRIJEM ZA KIK - BOKSERA JASMINA RAMIĆA U GRADSKOJ UPRAVI :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA KIK - BOKSERA JASMINA RAMIĆA U GRADSKOJ UPRAVI


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za kik boksera Jasmina Ramića koji je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Italiji osvojio bronzanu medalju.

Jasmin Ramić i njegov trener Dimitrije Jovanović zahvalili su se tom prilikom na prijemu u Gradskoj upravi,kao i na finansijskoj podršci za organizaciju putovanja na prvenstvo u Italiji, istakavši da su za petnaest godina rada prvi put doživjeli ovakvo nešto od gradskih vlasti.

Trener Jasmina Ramića, Dimitrije Jovanović, izjavio je da je ovo jedinstven primjer kada sportista ode na svjetsko prvenstvo bez adekvatnih priprema i uslova za treniranje i osvoji ovakvo odličje.

“Mi do sada nismo imali nikakve uslove za treninge i pripreme. Očekujemo da će se nešto promijeniti nabolje. Uglavnom smo opstali u ovom sportu zahvaljujući prijateljima. Mi smo apsolutno iznenađenje Svjetskog prvenstva u Italiji. Konkurencija je bila jaka. U prvom kolu smo imali za protivnika Grka, grčkog reprezentativca, u drugom kolu reprezentativca Rusije, koji je prije dvije godine bio prvak svijeta. U trećoj borbi Jasmin se nadmetao sa Švajcarcem. U polufinalu je izgubio od Aleksandra Kolovarova koji je šestostruki prvak svijeta. Ipak , ovo je najveći uspjeh Jasmina Ramića. Moram da podsjetim da smo i prije četiri godine u Mađarskoj, na Svjetskom prvenstvu, osvojili bronzanu medalju”, podsjetio je Dimitrije Jovanović.

Jasmin Ramić zahvalio se na prijemu kod gradonačelnika, istakavši da je za njega ovo veliki sportski uspjeh, jer, uz sport, ima i puno porodičnih obaveza.

“Imam četvoro djece, tako da sam imao malo vremena za treninge. Trener Jovanović je bio uporan i izgradio je moje samopouzdanje za nastup na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Trenirao sam jedanput dnevno.  Ipak , sretan sam što sam donio medalju u Bijeljinu. Nastavljam da treniram i nadam se novim pobjedama”, izjavio je Ramić.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović istakao je da samo upornost i treninzi donose velike zultate u sportu.

“Otišli su tiho na Svjetsko prvenstvo i vratili se s bronzom koja sija kao zlato. Promovisali su Bijeljinu na najbolji način, osvojivši bronzanu medalju. Jasmin Ramić je dao svoj maksimum na ovom takmičenju i, iako doživljavan kao autsajder, ostvario je fenomenalan rezultat”, izjavio je gradonačelnik Petrović, istakavši da Gradska uprava ima obavezu da podrži ovakve sportiste u svakom pogledu.

Semberija info