SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: PRED ODBORNICIMA I PRIJEDLOG ODLUKE O IZMJENI ODLUKE O IZVRŠENjU BUDžETA :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: PRED ODBORNICIMA I PRIJEDLOG ODLUKE O IZMJENI ODLUKE O IZVRŠENjU BUDžETA


Danas, na osmoj redovnoj sjednici Skupštine Grada, pred odbornicima će se naći i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o izvršenju budžeta za ovu godinu, Prijedlog odluke o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije gradske uprave, čijim bi usvajanjem bilo obezbijeđeno efikasno, efektivno i transparentno trošenje javnih sredstava.

U skupštinskim materijalima navedeno je da bi Odsjek time bio uključen u trezorski sistem poslovanja grada Bijeljina sa 1. januarom i stekao bi status budžetskog korisnika u smislu praćenja namjenskog korištenja odobrenih budžetskih sredstava, te pripreme i objavljivanja odgovarajućih izvještaja i vođenja registra budžetskog korisnika.

Razlog za donošenje ove odluke leži u činjenici da je Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije samostalan u obavljanju poslova za koje su neophodna finansijska sredstva, zbog čega ga je potrebno registrovati kao budžetskog korisnika/potrošačku jedinicu, odnosno uključiti ga u trezorski sistem poslovanja. Odsjek do sada nije bio registrovan kao niži budžetski korisnik/potrošačka jedinica trezora, već se finansirao u okviru budžetskog korisnika/potrošačke jedinice trezora „kabinet gradonačelnika“ broj PJT 00050120. Finansijska sredstva za realizaciju ove odluke biće obezbijeđena prilikom izrade Odluke o budžetu grada Bijeljina za 2022. godinu i to tako što će biti planirana na samostalnoj potrošačkoj jedinici trezora „Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije“, sa samostalnim kodom, koji će naknadno odrediti Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Prijedlog odluke o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj evropske integracije utvrdio je gradonačelnik, a ukoliko odluka bude usvojena stupiće na snagu osmog dana od dana objavljivanja u gradskom „Službenom glasniku“. Pred odbornicima će se naći i Prijedlog odluke o u uključivanju u trezorski sistem poslovanja Agrarnog fonda.


​Semberija info - O. Stjepanović