PROMOVISANA AUDIO KNjIGA BORKE TADIĆ :: Semberija INFO ::

 

PROMOVISANA AUDIO KNjIGA BORKE TADIĆ


Savez slijepih i slabovidih lica Republike Srpske juče je, u okviru manifestacije "Višnjićevi dani" u bijeljinskoj Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" organizovao prigodan kulturno-umjetnički program.

Centralni dio programa zauzela je promocija audio knjige pjesama i priča pod nazivom "Bez reda i smisla. Poetsko -prozno rasulo". Pjesme i priče su nastale u literarnoj radionici Borke Tadić, koja je članica Gradske organizacije Saveza slijepih i slabovidih lica Banja Luka.

-Borka Tadić je jedinstven autor pjesama i kratkih priča. Iako njena zbirka nosi naziv "Bez reda i smisla" u njoj itekako ima i reda i smisla. Čitaoci , u ovom slučaju slušaoci imaće priliku da se uvjere u bogatsvo duše Borke Tadić koja, iako slijepa, mnoge stvari u svojim pjesmama jasnije opisuje nego brojni koji imaju zdrave oči", rekao je promotor, književnik Miladin Berić.



Direktor JU Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, Želimir Radinović govorio je o aktivnostima kojima se biblioteka stavlja na raspolaganje ovoj posebnoj, marginalizovanoj kategoriji stanovništva naglasivši da u svom radu, pored potreba vode brigu i o potencijalima slijepih i slabovidih lica.

Semberija info