BIJELjINA: GRADSKA BORAČKA ORGANIZACIJA OBILjEŽILA MITROVDAN :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: GRADSKA BORAČKA ORGANIZACIJA OBILjEŽILA MITROVDAN


Gradska Boračka organizacija Bijeljina, obilježila je krsnu slavu- Mitrovdan. Čestitajući borcima slavu gradonačelnik Ljubiša Petrović, koji je i kum slave, rekao je da je čast biti kum slave Boračkoj organizaciji, te da Gradska uprava pomaže ovu kategoriju stanovništva u skladu sa mogućnostima.

- Naša je obaveza da njegujemo tradiciju, da se prisjećamo svih onih koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske, da poštujemo naše demobilisane borce, porodice pognulih boraca i  ratne  invalide“, rekao je Petrović.



Govoreći o položaju  boračkih kategorija, Petrović je rekao rekao da nacrtom budžeta za narednu godinu, Gradska uprava planira da stoprocentno uveća dosadašnja izdvajanja za boračke kategorije i da očekuje da će od resornog ministarstva dobiti saglasnost.
- Cilj nam je da u većoj mjeri pomažemo najzaslužniju kategoriju naših građana, da budemo društveno odgovorniji prema njima i da nikad ne dozvolimo da se zaboravi žrtva koja je data za Republiku Srpsku “, naglasio je Petrović.

Predsjednik Boračke organizacije grada Bijeljina Miodrag Stevanović, čestitajući slavu Mitrovdan, rekao je da su borci Republike Srpske danas svoji na svome, što pokazuje da borba i žrtva nisu bili uzaludni, jer srpski narod slobodno živi u Republici Srpskoj.
- Ono što danas želimo je da se poboljša status boračkih kategorija i da žive život dostojan čovjeka. Mi imamo raznih davanja za boračke kategrorije, ali sve to je i dalje simbolično i neuređeno. Gradska uprava nam izlazi u susret, najčešće kroz jednokratnu pomoć, stambeno zbrinjavanje ljudi i slično, ali sve to ne rješava probleme koje je neophohodno sistemski urediti“, rekao je Stevanović. On je izrazio očekivanje da će doći bolja vremena i da će se položaj borčkih kategorija poboljšati.


Semberija info - O. Stjepanović