SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA ŠKOLA U GORNjEM MAGNOJEVIĆU :: Semberija INFO ::

 

SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA ŠKOLA U GORNjEM MAGNOJEVIĆU


Radost za đake i njihove roditelje

U Gornjem Magnojeviću održana je svečanost povodom izgradnje nove područne škole koja pripada centralnoj Osnovnoj školi “Stevan Nemanja” u Gornjem Dragaljevcu. Svečanosti otvaranja nove područne škole, koju pohađa deset učenika od prvog do petog razreda, uz brojne mještane i goste, prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.
 

 
“Ovo je izuzetan povod za sve nas, jer je izgrađen moderan i savremen školski objekat koji zadovoljava sve neophodne standarde za nesmetano organizovanje nastave. Novi školski objekat poslužiće dobro učenicima, njihovim nastavnicima, ali i mještanima Gornjem Magnojevića. Mi, u Gradskoj upravi, ostajemo posvećeni izgradnji i modernizaciji škoslkih objekata. Za novu školu u Gornjem Magnojeviću, sa opremom, izdvojeno je ukupno 300.000 KM. Svaka marka koja se investira u sektor obrazovanja višestruko će se isplatiti”, istakao je gradonačelnik Petrović, naglasivši da je obaveza svih da se bore za pronatalitetnu politiku i za porodicu kao osnovni stub društva. Gradonačelnik Petrović se zahvalio svima koji su radili na izgradnji i opremanju objekta.

Lalo Perić, direktor Osnovne škole “Stevan Nemanja” istakao je da je škola građena oko dvije godine, te da se na ovaj način stavlja akcenat na razvoj sela i seoske infrastrukture.

“Očuvanje sela i povratak na selo treba da bude naše opredjeljenje. Dobili smo savremen školski objekat sa dvije učionice, zbornicom, grijanjem, internetom, kvalitetnim učilima. Stvoreni su uslovi za kvalitetno organizovanje nastave”, naglasio je direktor Lalo Perić. 

Semberija info