PONUDA U BIJELjINSKIM RIBARNICAMA :: Semberija INFO ::

 

PONUDA U BIJELjINSKIM RIBARNICAMA


ПОНУДА У БИЈЕЉИНСКИМ РИБАРНИЦАМА
Ribarnice spremne za Božićni post i slave

S obzirom da je Božićni post počeo u subotu, 27. novembra, i da će trajati do Božića, a samim tim kreće i sezona posnih slava, mi smo posjetili bijeljinske ribarnice da vidimo kakva je ponuda.

Raspitali smo se za ponude i cijene. Ponuda ribe kako svježe, tako i zaleđene veoma je raznovrsna, a zastupljeni  su i morski plodovi.  Prema riječima prodavaca najviše se traže šaran, pastrmka i oslić.  Kako  prodavci kažu za portal ,,Semberija info'', trenutno mušterija nema baš mnogo, ali da je najveća potražnja za ribom pred Nikoljdan. Napominju da vrše usluge čišćenja i pečenja ribe i da je cijena tri kovertibilne marke po kilogramu.

Cijena  svježe ribe zavisi od vrste. Tako da je šaran osam i po konvertibilnih maraka po kilogramu, pastrmka devet konvertibilnih maraka kilogram, tolstolobik (ruski šaran) šest konvertibilnih maraka po kilogramu, dok je som 13 KM kilogram.

 Cijena  zaleđene ribe, takodje, zavisi od vrste i kvaliteta. Tako da je oslić od šest i po do osam konvertibilnih maraka po kilogramu, skuša šest i po konvertibilnih maraka po kilogramu, girice od tri i po do četiri konvertibilne marke po kilogramu. Za kilogram ribe - morski pas morate izdvojiti 10, a za kilogram lososa 14 konvertibilnih maraka.

 U ponudi se nalaze i plodovi mora po cijeni od sedam konvertibilnih maraka, lignje koštaju osam konvertibilnih maraka, panirani štapići od oslića od osam do deset konvertibilnih maraka. Panirane lignje u pakovanju od 400 grama su četiri konvertibilne marke, kilogram dimljenog šarana košta 21 marku, a kilogram dimljene filetirane pastrmke je 21 KM.

 Pojedine ribarnice u ponudi imaju i riblje glave, čija cijena  je oko dvije konvertibilne marke po kg, kao i riblje iznutrice  koje koštaju od šest do osam konvertibilnih maraka po kilogramu. Unutrice i riblje glave, uglavnom, kupci koriste za pripremu riblje čorbe i nekih sličnih delicija.
 
Semberija info