PODRŠKA PREDUZETNICIMA SA PODRUČJA GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PODRŠKA PREDUZETNICIMA SA PODRUČJA GRADA BIJELjINA


U zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina danas je upriličen sastanak gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa predstavnicima preduzetnika koji su od Gradske uprave dobili bespovratna finansijska sredstva u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije korona virusa.

Uprkos pandemiji u gradu je prisutan snažan zamah razvoja preduzetništva. Brojni mladi ljudi pokušavaju na taj način obezbijediti sredstva za život. Broj preduzetnika na području grada Bijeljina prešao je broj od dvije hiljade.

​Na danas održanom sastanku javnost je upoznata da je Gradska uprava, izvršavajući redovne stavke budžeta za 2021. godinu , sa 200.000 konvertibilnih maraka podržala 282 preduzetnika sa područja grada.

-Ono što je poseban kvalitet ovog procesa je transparentnost. Niko , ali baš niko ne može reći da je bilo koji dio ovog procesa bio sporan, sakriven, da je neko zanemaren ili na bilo koji način oštećen. Od ukupnog broja prijavljenih, 30 kandidata nije ispunilo uslove javnog poziva, ali smo dobili uvjeravanja da će se nastaviti praksa podrške privrednicima od strane Gradske uprave Grada Bijeljina“, rekao je Milorad Stević, direktor Gradskog zanatsko-preduzetničkog udruženja „Privrednik“.

U nacrtu budžeta za 2022. godinu predviđen je iznos od 300.000 KM za podršku samozapošljavanju u oblasti preduzetništva.

-Danas smo ugostili predstavnike privrednika iz oblasti saobraćaja, ugostiteljstva i frizersko-kozmetičarske djelatnosti. Cijeneći značaj koji imaju za ukupno funkcionisanje grada, ovo nije ni prvi a ni posljednji put da ćemo na ovaj ili sličan način ukazati podršku našim privrednicima. U tom duhu, za sljedeću godinu smo predvidjeli veća izdvajanja iz budžeta za oblast preduzetništva“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.