FONDACIJA „LARA“: TRENING ZA ČLANICE SIGURNE MREŽE :: Semberija INFO ::

 

FONDACIJA „LARA“: TRENING ZA ČLANICE SIGURNE MREŽE


Fondacija „Lara“ je višegodišnji učesnik u realizaciji projekta „Unapređenje kapaciteta pružalaca usluga podrške žrtvama rodno zasnovanog nasilja“. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana Fondacija organizuje trening za SOS savjetovanje u slučajevima seksualnog savjetovanja.

Učesnice treninga će se upoznati sa uslugama podrške u radu sa žrtvama seksualnog nasilja, koje se pružaju putem SOS telefonske linije za pomoć. Tokom radionice govoriće se o oblicima rodno zasnovanog nasilja, sindromu traume i silovanja, predrasudama, krivici, suprotstavljanju, vještini i karakteristici slušanja, praktičnim vježbama o fazama javljanja na telefon, feminističkom pristupu radu SOS telefona i tehnikama vođenja razgovora i organizaciji rada SOS telefona.

SOS linije za žrtve nasilja (u Republici Srpskoj 1264 - Federaciji BiH 1265) otvorene su 2005. godine , a na njima dežura osoblje i aktivistkinje osam ženskih organizacija iz Bosne i Hercegovine u okviru kojih rade i sigurne kuće za žrtve nasilja (u Republici Srpskoj - Fondacija “Lara” Bijeljina, Fondacija “Udružene žene” Banjaluka i UG “Budućnost” Modriča).

Fondacija “Lara” svake godine u prosjeku zaprimi oko 600 poziva putem SOS telefona.

Semberija info