NOĆ MUZEJA: DOĐITE, ČEKAMO VAS :: Semberija INFO ::

 

NOĆ MUZEJA: DOĐITE, ČEKAMO VAS


U subotu, 18. maja u Muzeju Semberije je Noć muzeja. To je jedinstveni umjetnički spektakl koji se realizuje u više od 3.000 muzeja u više od 30 evropskih zemalja. U Bijeljini se Noć muzeja organizuje 14. put.

Prema programu obilježavanja od 17 do 18 časova i 30 minuta je ,,Mala radionica kafe'' na kojoj djeca i njihovi roditelji mogu da nauče nešto novo o kafi. U 19 časova i 15 minuta počinje koncert učenika Muzičke škole ,,Kornelije Stanković'', a u 20 časova je koncert Dječijeg hora ,,Srbadija''.
 
Potom slijede izložbe ,,Može kafa'' i ,,Lebdeći LUTVIDbal''.
 
 Izložba ,,Može kafa'' je nastala u saradnji sa Muzeja Semberije sa hemijskom sekcijom bijeljinske Gimnazije, a pod rukovodstvom profesorice Snežane Dugonjić. O tome koliko ste šolja kafe popili, te kako je kafa osvajala Balkan i Zapadnu Evropu, te odgovori na niz drugih pitanja koja se odnose na ovu biljku i čarobni napitak od nje možete čuti na ovoj izložbi.  ,,Lebdeći LUTVIDbal'' je izložba sačinjena od ručno rađenih lutaka djece predškolskog uzrasta za LUTVIDIĆ sekciju trećeg međunarodnog LUTVID FESTA-a.
 
Tokom Noći muzeja biće i scenski prikaz, komedije – monolozi u izvođenju Teatra ,,Ubuntu'' i Pozorištanca ,,Maslačak'', te kviz na kojem mogu da učestvu ekipe koje su naoružane znanjem i spremne za borbu za ,,najpametnijeg''.
 
-Dođite, čekamo vas'', poručuju iz Muzeja Semberije.