NAGRAĐENI NAJBOLjI VOLONTERI :: Semberija INFO ::

 

NAGRAĐENI NAJBOLjI VOLONTERI


Povodom Međunarodnog dana volontera u gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je upriličen prijem za nekoliko bijeljinskih volontera koji su se  svojim aktivizmom izdvojili u odnosu na druge. Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović danas je uručio nagradu Draganu Vulinu i plakete Cviji Mišić i Udruženju za razvoj i edukaciju mladih „Siguran korak“ u ime kojih je plaketu primila Violeta Mrkaljević.
Cvija Mišić je volonter u civilnom sektoru sa dugogodišnjim stažom. Trenutno je kroz projekte „Stariji brat – starija sestra“ i „Opismenjavanje djevojaka i žena Romkinja“ aktivnau UG „Siguran korak“. Učestvovala je u organizaciji svih pet humanitarnih bazara na području grada. Iako ima diplomu master studija Ekonomskog fakulteta ove godine je upisala i Pravni fakultet kako bi bilaprimjer ljudima kojima pomaže u njihovoj borbi za stalnim usavršavanjem.
-Prijem kod gradonačelnika mi mnogo znači. Najprije kao satisfakcija da je moj dosadašnji rad prepoznat kao doprinos mom gradu a sa druge strane biće mi motiv više za moje buduće djelovanje“, rekla je Cvija Mišić.
Gradonačelnik Bijeljine je naglasio značaj volonterizma te podsjetio na poplave i pandemiju tokom kojih su građani osjetili koliko volonteri znače jednoj zajednici.
-Danas nagrađeni volonteri, kao i svi volonteri Bijeljine, su ljudi velikog srca, nesebičnog davanja, velike unutrašnje energije, velike hrabrosti i odlučnosti jer svojim radom čine i druge ljude boljim i humanijim“, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Semberija info