BUDIMO HUMANI I OVE GODINE :: Semberija INFO ::

 

BUDIMO HUMANI I OVE GODINE


Povodom nastupajućih Novogodišnjih i Božićnih praznika, JU Centar za socijalni rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina, tradicionalno organizuju humanitarnu akciju prikupljanja donatorskih sredstava.

 Akcija počinje sutra, 8. decembra, a cilj je prikupljanje i podjela prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu grada Bijeljina.

Na pres konferenciji, koja je održana danas, sedmog decembra u prostorijama Centra za socijalni rad, govorili su direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić i sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić.

-Zahvalio bih se kolegi Perici Gligiću i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Bijeljina, sa kojima već nekoliko godina organizujemo ovu aktivnost humanitarnog karaktera. Želja nam je da za vrijeme praznika obradujemo socijalno najugroženije i sve one kojima je ova pomoć potrebna. Prije svega, želio bih da pozovem sve naše privredne subjekte sa područja grada Bijeljina, ali i pojedince da se odazovu našoj akciji“ rekao je Sofrenić.
- Mi se trudimo da ne izlazimo tako često u javnost sa našim željama i molbama. Znate da smo uradili veliku akciju u cilju prikupljanja sredstava za respiratore i veliki broj privrednika se odazvao. Ovo je druga akcija gdje tražimo pomoć, a trudimo se da ne tražimo često i mnogo. Velika je stvar kada nekome odnesete na prag paket, a on samo to ima za praznike. Jako je tužno kada vidite majku koja nosi pečenicu i kaže kćerki: „Ovo je naša prva pečenica“. Dobar je osjećaj kada je ta pomoć otišla u prave ruke, zahvaljujući Centru za socijalni rad mi dobijemo pravu sliku ljudi kojima je potrebna naša pomoć“ zaključuje Gligić.

Iz Centra za socijalnu rad poručuju da su u prethodne dvije godine, koje su izuzetno teške zbog svih dešavanja, uspjeli da obezbijede 200 prehrambenih paketa i 40 Božićnih pečenica i uz njihovu podršku uspjeli su da pomognu 250 porodica.  Bez pečenica vrijednost paketa je iznosila 50 konvertibilnih maraka.
Naglašavaju da sve novčane donacije idu na račun Crvenog krsta.

Semberija info