POČINjE ZIMSKA LIGA U FUDBALU :: Semberija INFO ::

 

POČINjE ZIMSKA LIGA U FUDBALU


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina održan je sastanak na kome je najavljeno novo izdanje Zimske lige u malom fudbalu „Bijeljina 2022“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina, Boračke organizacije grada Bijeljina i Područnog fudbalskog saveza Bijeljina.

Grad Bijeljina je pokrovitelj takmičenja, dok su neposredni organizatori Zimske lige Gradska boračka organizacija i Područni fudbalski savez, koji će po 26. put, u periodu novogodišnjih i božićnih praznika organizovati ovo sportsko takmičenje. Zimska liga u malom fudbalu„Bijeljina 2022“ počinje drugog januara 2022. Godine, a zainteresovane ekipe se mogu prijaviti do 31. decembra u prostorijama Boračke organizacije u Bijeljini.Takmičenje će biti održano po uzrasnim kategorijama za seniore, juniore, kadete, pionire i mlađe pionire.

Nagradni fond iznosi 15.000 konvertibilnih maraka, od čega će 10.000 činiti nagradni fond za ekipe koje će se takmičiti u seniorskoj kategoriji, a 5.000 konvertibilnih maraka će se podijeliti kao nagrade najboljima u mlađim kategorijama i ekipama koje dolaze iz područnih i opštinskih fudbalskih liga.

-Cilj predstojeće Zimske lige u fudbalu je afirmacija sporta i fizičke kulture uopšte. Dugoročni plan Gradske uprave, zajedno sa organizatorima, jeste da zajedno, iz godine u godinu radimo na podizanju kvaliteta ovog turnira kako bi privukli što veći broj ekipa iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i okruženja“, rekao je Radiša Petrović, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.

Kotizacije za učešće ekipa ostale su nepromijenjene u odnosu na prethodne godine. Ekipe koje će se takmičiti u omladinskim kategorijama trebaju izdvojiti 100 KM, ekipe koje dolaze iz područnih i opštinskih fudbalskih liga, 150 KM, a seniorske ekipe 200 KM kotizacije.Utakmice Zimske lige „Bijeljina 2022“ u malom fudbalu biće igrane u sportskoj sali Gimnazije u Bijeljini.

Semberija info