REAGOVANjE VLASNIKA „ELMONTA“ DRAGIŠE SAVIĆA NA KONFERENCIJU GRADONAČELNIKA PETROVIĆA :: Semberija INFO ::

 

REAGOVANjE VLASNIKA „ELMONTA“ DRAGIŠE SAVIĆA NA KONFERENCIJU GRADONAČELNIKA PETROVIĆA


Firma „Elmont“ proteklih sedam godina imala je ukupno 10 ugovora sa Gradskom upravom, ove godine jedan, a ni jedan nije „namještan“ u našu korist kako je to gradonačelnik Ljubiša Petrović prezentovao javnosti, pri tom držeći nekoliko minuta fotografije, kako moju, tako i mog brata“, rekao je na konferenciji za novinare vlasnik firme Dragiša Savić. On je podsjetio da firma postoji već 35 godina i da je naslijedio od oca.

-Po izjavi gradonačelnika, na tzv. „dobijanje“ poslova, uticao je politički moj brat, što je daleko od istine, a u prilog tome ide činjenica da tokom izborne, 2020. godine, nismo imali ni jedan ugovor. Takođe, od četiri ugovora, Gradska uprava nam je umanjila cijenu od osnovne, za 36. 000 KM. Toliko o političkom uticaju!“, rekao je Savić i javnosti predočio ugovore koje su imali prethodnih godina.

-Imali smo u prethodnim godinama samo jedan ugovor koji je uvećan za određen iznos, ali samo zbog potreba Gradske uprave za nepredviđene radove, dok nam je na četiri ugovora, od navedenih 10, Gradska uprava umanjila cijenu od osnovne, za 36. 000 KM.  Takođe, nismo mi firma koja nije, kako je rečeno, platili taksu na žalbu, a rokove koji su zakonom predviđeni, nije ispoštovala Gradska uprava, a ne mi“, pojasnio je Savić i dodao da firma „Elmont“ nije prekršila zakon.

-Firma „Elmont“ ne trpi ne samo finansijsku, nego i moralnu štetu, zbog  pripremljenih fotografija koje je gradonačelnik držao u rukama pred kamerama, a pri tom je govorio i o drugim problemima po pitanju komunlanog održavanja, sa čim firma „Elmont“ nema dodirne tačke. Mnogo neisitina je izneseno, što me je kao čovjeka neprijatno iznenadilo, ali mi ćemo čelati odgovor od Komisije za žalbe koja se nalazi u Banja Luci. Takođe, po pitanju žalbene takse, dužan sam reći da smo je predali, ali nismo dobili rješenje za upatu. Onog trenutka kad dobijemo rješenje, uplatu ćemo izvršiti, jer smo u pravu i smtramo da je firma „Elmont“ diskriminisana“, kategoričan je Savić. On je na pitanje, ko je održavao javnu rasvjetu u proteklom periodu rekao da to nije bila firma „Elmont“, nego druga firma koja to čini već 15 godina, a pri tom nije želio da imenuje tu firmu.

-Gradonačelniku sam dostavio upit da nam odgovori na konkretna pitanja po pitanju aneksa ugovora i kako je rekao, našeg bogaćenja“, rekao je Savić i najavio i tužbu za nadoknadu štete. On je naglasio da smatra da je žalosno i poražavajuće da je doveden u situaciju da se pravda za nešto što nije tačno, a posebno što ovaj posao koji radi već 24 godine, radi jer ga voli.