POVEZIVANjE BICIKLISTIČKE STAZE OD DVOROVA DO BALATUNA :: Semberija INFO ::

 

POVEZIVANjE BICIKLISTIČKE STAZE OD DVOROVA DO BALATUNA


Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, jednoglasno  je usvojena inicijativa odbornika DEMOS-a Bobana Jovičevića.
 
Inicijativa se odnosi na izgradnju pješačko – biciklističke staze s desne strane magistralnog puta M 18 u pravcu Bijeljina- Rača, čija je izgradnja neophodna od kanala Bistrik do pravoslavne crkve Svetog proroka Ilije u Trnjacima kao prva dionica i druga dionica od benzinske pumpe d.o.o. „Agrotehnika“ u Trnjacima do ulaza u Mjesnu zajednicu Balatun.
 
-Prva dionica je dužine 1.410 metara, a druga je dužine 801 metar. Naime, ove dvije dionice su prekid postojećih pješačko-biciklističkih staza kroz Mjesnu zajednicu Dvorovi i Mjesnu zajednicu Trnjaci. U razgovoru sa mještanima mjesnih zajednica Dvorovi, Kriva Bara, Trnjaci, Dazdarevo i Balatun došlo se do zaključka da će magistralni put M 18 kroz Mjesnu zajednicu Trnjaci biti, itekako, opterećen teretnim saobraćajem, u periodu od nekoliko godina zbog izgradnje dionice auto - puta Rača-Bijeljina i stoga je zbog bezbjednosti građana neophodno izgraditi i povezati isprekidanu pješačko –biciklističku stazu od Dvorova do Balatuna kroz Mjesnu zajednicu Trnjaci“ naveo je Jovičević u svojoj inicijativi.