STEFANA MIRKANOVIĆ IZ BIJELjINE PRVA NA TAKMIČENjU „MALI KOMPOZITOR“ U BANjA LUCI :: Semberija INFO ::

 

STEFANA MIRKANOVIĆ IZ BIJELjINE PRVA NA TAKMIČENjU „MALI KOMPOZITOR“ U BANjA LUCI


 „Mali kompozitor“ je jedini dječiji muzički festival  u BiH koji ima uporište u zvaničnom nastavnom planu i programu za osnovnu školu. Osnovni cilj festivala je afirmacija muzičkog i literarnog stvaralaštva, podstaknuti dječiju kreativnost i motivisati ih za dalji rad.

Da je Bijeljina grad talenata, to se još jednom pokazalo. Naša sugrađanka Stefana Mirkanović osvojila je prvo mjesto na takmičenju „Mali kompozitor“ u Banja Luci, koji je organizovan po 15. put  20.11.2021. povodom Međunarodnog dana djeteta. Na takmičenju se sa svojim pjesmama predstavilo 15 izvođača, a ona se publici i žiriju predstavila sa pjesmom „Dječije carstvo“, koju je napisala djevojčica iz Banja Luke, a muziku je komponovao Mladen Matović.

Danas je tom prilikom u maloj sali Gradske uprave Grada Bijeljina organizovan prijem upravo za nju.
Stefana Mirkanović, učenica šestog razreda osnovne škole „Sveti Sava“ u Bijeljini i muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ otkrila je da su joj uzor njene tri starije sestre.

-Mnogo mi je značilo kada sam čula da su me pozvali i mnogo mi se sviđa što sam otišla negdje dalje od Bijeljine i što sam upoznala Banja Luku. Na festivalu sam osvojila prvo mjesto za interpretaciju.

Njena majka Vanja Mirkanović rekla je da je kompozitor Mladen Matović izabrao Stefanu da predstavlja Bijeljinu.
-Otišla je i u najljepšem svjetlu predstavila svoj grad.  Starije sestre, koje su takođe muzički talentovane, pripremale su je za nastup. Mi stariji svojim primjerom moramo biti uzor  djeci, moramo ih usmjeravati prema aktivnostima koje su vrijedne“ zaključuje Vanja Mirkanović.

Gradonačelnik grada Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je Stefana  ponos grada Bijeljine.


-Ovo je dvostruki dobitak, da prvi put nastupite na nekom festivalu gdje postoji zaista velika konkurencija i da osvojite prvo mjesto. Zato ovakvi i slični rezultati ne smiju proći nezapaženo od strane Gradske uprave.

Opredjeljenje Gradske uprave, je da prema svim našim sugrađanima budemo susretljivi i da materijalno i moralno podržimo odlaske na ovakve ili slične muzičke festivale. Pošto se približavamo novogodišnjim praznicima, da i ukoliko je bilo propusta u pozivima i prijemu sportista i umjetnika u Gradsku upravu, da ćemo nastojati iduće godine to ispraviti“ završava Petrović.

Semberija info