NOVOGODIŠNjI PRIJEM ZA ČLANOVE VJERSKIH ZAJEDNICA :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjI PRIJEM ZA ČLANOVE VJERSKIH ZAJEDNICA


Bijeljina je grad ljubavi i zajedništva

Gradonačelnik Bijeljina Ljubiša Petrović i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević ugostili su predstavnike Pravoslavne, Islamske, Katoličke i Slovačko- evangelističke zajednice.
Gradonačelnik je rekao da oni iz Gradske uprave smatraju da je pored poštovanja tradicije koja je ovdje uspostavljena, a i da je za napredak svake lokalne zajednice neophodan visok stepen razumijevanja između vjerskih zajednica.


-Bijeljina to već ima od ranije i tu smo da čuvamo taj poredak, oslanjajući se jedni na druge. Trudimo se da čuvamo svakog čovjeka sa svim njegovim pravima i sa poštovanjem vjerskih prava. Bitno je da u sklopu budžetiranja za sljedeću godinu vjerskim zajednicama, pored moralne, pružimo i materijalnu podršku.  Praznični dani, koji slijede, su idealna prilika da se izmirimo sa ljudma sa kojima ne govorimo i da opraštamo jedni drugima“, završava Petrović.

-Ovdje smo u prazničnom duhu  da pošaljemo poruku mira, ljubavi i zajedništva. Grad Bijeljina je svakako primjer u Bosni i Hercegovini za normalan zajednički život predstavnika svih vjerskih zajednica koje žive u ovom gradu. Nadam se da će tako ostati i u budućnosti“, zaključio je Aleksandar Đurđević.

Protojerej Aleksandar Tešić rekao je da su susreti ovakvog formata, zaista, sjajna prilika da jedni druge bolje upoznaju, da razmijene iskustva i mišljenja i da svojim primjerom doprinesu razvoju međuljudskih odnosa u našem gradu.

-Do sada smo imali jako korektnu saradnju izraženu kroz razne vidove i pomoći našim crkvenim opštinama i nadamo se da će se ta saradnja i u budućnosti nastaviti“, završava protojerej Aleksandar Tešić.
Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Janja Hafiz Omer efendija Camić kazao je da mu je drago što imaju mogućnost da se na kraju svake godine ovdje u Gradskoj upravi organizuje prijem za predstavnike vjerskih zajednica.
-Hvala Bogu da je to postalo tradicija i da to govori o saradnji vjerskih zajednica sa Gradskom upravom. Možemo biti ponosni na tu činjenicu. Ova saradnja se ne ogleda samo u ovim prijemima, već traje tokom čitave godine. Drago mi je možemo ovako pozitivnu sliku poslati iz Bijeljine“, zaključio je efendija Camić.

- Ovdje smo kako bi jedni drugima čestitali predstojeće božićne i novogodišnje praznike, da poželimo jedni drugima dobru i uspješnu novu godinu, a nekako da se najviše da vrati ono normalno vrijeme, a sigurno i dobro zdravlje i blagostanje u zivotu.  Što se tiče saradnje gradonačelnik je nov, pa se i mi navikavamo na njega, kao i on na nas, i vjerujemo da će se saradnja nastaviti kao i svih ovih prethodnih godina. Vidimo da gradonačelnik ima dobru volju“, poručio je župnik crkve Prečistog srca Marijinog  u Bijeljini Andrej Lukanović.