Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 28. maja :: Semberija INFO ::

 

Sjednica Skupštine Grada Bijeljina 28. maja


Sjednica Skupštine Grada, 28. po redu, održaće se 28. maja, a na dnevnom redu se nalazi 25 tačaka, dogovoreno je na međustranačkom sastanku. Pored Izvještaja o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 31. marta 2019. godine, naći će se i Rebalans budžeta za 2019. godinu, jer je u međuvremenu dobijena saglasnost od resornog ministarstva.

- S obzirom na odluku o kreditnom zaduženju grada u iznosu od sedam miliona konvertibilnih maraka, od resornog ministarstva smo tražili saglasnost, koju smo i dobili, a završili smo i tendersku proceduru o izboru banke koja će nas kreditirati“, rekao je predsjednik Skupštine Slaviša Marković.

On je podsjetio da će se kreditna sredstva koristiti za kapitalne investicije, odnosno, 5, 5 miliona KM za završetak kanalizacione mreže na području grada, 1, 5 milion KM za izgradnju nove sanitarne ćelije na sanitarnoj deponiji i 500. 000 KM za izgradnju reflektora na gradskom stadionu.

Pred odbornicima će se naći i izvještaji o radu nekoliko preduzeća: „Vodovod i kanalizacija“, „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“, „Gradska toplana“, „Gradsko groblje“ i „Dom zdravlja“, zatim Izvještaj o radu zimske službe u sezoni 2018/2019, Izvještaj o stanju prava korisnika boračko-invalidske zaštite za 2018. godinu, Izvještaj o stanju elektroenergetike na području grada sa programom proširenja elektroenergetskih kapaciteta, Izvještaj o stanju javne rasvjete na području grada u 2018. godini, te Informacija o zaštiti djece s posebnim potrebama.

​Među 25 tačaka naći će se i Informacija o stanju sportskih objekata, sporta i fizičke kulture i školskog sporta na području grada. Na međustranačkom sastanku je dogovoreno da se pripremni sastanak održi u ponedeljak 27. maja. 

SemberijaINFO/O.Stjepanović