"KOŠARKAŠKI SABOR" U BIJELjINI 28. DECEMBRA :: Semberija INFO ::

 

"KOŠARKAŠKI SABOR" U BIJELjINI 28. DECEMBRA


Na sportskoj manifestaciji "Košarkaški sabor 2021" u Bijeljini 28. decembra biće održane revijalne utakmice te susreti i razgovori delegacija košarkaških saveza Republike Srpske i Srbije i Košarkaške lige Srbije, kao i proglašenje najboljeg košarkaša i košarkašice Srpske za ovu godinu.

Sabor organizuje Košarkaški savez Srpske, pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta.
 
Sastanak delegacija Košarkaškog saveza Srpske, Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaške lige Srbije planiran je u prostorijama Centra za kulturu od 14.00 časova, a zajednička konferencija za novinare od 14.30 časova.
 
Revijalni dio manifestacije biće održan u bijeljinskoj sportskoj dvorani "Gimnazija" gdje će od 16.00 časova biti odigrana utakmica košarkašica Republike Srpske sa reprezentacijom Ženske košarkaške lige Srbije.
 
Od 18.00 časova biće odigrana utakmica košarkaša Republike Srpske sa reprezentacijom Košarkaške lige Srbije.
 
Na "Košarkaškom saboru 2021" planirano je i uručenje određenih priznanja, te proglašenje najboljeg košarkaša i košarkašice Republike Srpske za ovu godinu, a u poluvremenu utakmice košarkaša takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju.
 
Iz Košarkaškog saveza Srpske su naveli da su za 29. decembar dogovorili prijateljske utakmice mlađih uzrasta selekcija Republike Srpske i Srbije.
 
Utakmice će biti odrigrane u sportskoj dvorani "Gimnazija", a u 16.00 časova planirana je utakmica reprezentacije Republike Srpske - Srbija /2007. godište/.
 
Od 18.00 časova igraće reprezentacije Republike Srpska - Srbija /2006. godište/.
 
Tehnički organizator ovog sabora je Košarkaški klub "Radnik BN basket" iz Bijeljine.

Izvor: InfoBijeljina