U okviru Biblioteke otvoren Američki kutak :: Semberija INFO ::

 

U okviru Biblioteke otvoren Američki kutak


 U Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić'' otvoren je Američki kutak, prostor opremljen literaturom na engleskom jeziku i najsavremenijim tehničkim uređajima, kao što su lap-top računari, foto-aparati, digitalne kamere, tableti i drugo, a namijenjen je mladima i svim građanima koji žele da realizuju svoje ideje.
 
Zamjenik atešea za kulturu u Ambasadi SAD u BiH Elizabet Blumental rekla je novinarima da je boravak u Kutku, kao i korištenje svih uređaja, besplatan, te je pozvala sve zainteresovane da učestvuju u predstojećim radionicama.
 
,,Između ostalog, nabavili smo tri-de štampač, dron, i jedino što nedostaje jesu mladi koji će istraživati, koji će predlagati projekte, ideje, koji će doći ovdje, iskoristiti besplatna sredstva, i pokazati nam šta su zamislili. Organizovaćemo i radionice robotike, video-montaže, fotografije, di-džejinga, zaista smo mnogo investirali u ovaj prostor, renovirali ga, osavremenili, i sada su na redu građani. Svi su dobrodošli'', navela je Blumental.


 
Direktor Biblioteke Jovan Cvjetković zahvalio je Ambasadi SAD-a za otvaranje Američkog kutka, čime će, kako kaže, biti proširena ponuda jedne od najposjećenijih biblioteka u BiH.
 
,,Ostvarićemo saradnju sa srednjim školama, prije svega sa Tehničkom školom koja ima sjajnu inovatorsku sekciju. Svi koji žele da realizuju ideje, ali i da nauče nešto novo, dobrodošli su'', istakao je Cvjetković.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nada se da će i druge zemlje pomoći Bijeljini da se kroz različite projekte približi svjetskim i standardima Evropske unije.
 
,,Bijeljina je grad otvoren za saradnju, za uvažavanje tuđih mišljenja i prihvatanje svega što je dobro za njene građane. Otvaranje Američkog kutka poslužiće prije svega našim mladim sugrađanima, da iskažu kreativnost, susretnu se sa inovacijama, pohađaju programe koji će unaprijediti naš grad u budućnosti'', naglasio je Mićić.
 
SemberijaINFO/A.Ljubojević