KOŠARKAŠKI SABOR VEČERAS U BIJELJINI :: Semberija INFO ::

 

KOŠARKAŠKI SABOR VEČERAS U BIJELJINI


Košarkaški savez Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta RS organizuje 23. tradicionalni Košarkaški sabor na kojem će učestvovati najbolji košarkaši i košarkašice košarkaških liga Republike Srpske i Srbije. Tehnički organizator manifestacije je Košarkaški klub “Radnik Elvaco Metpro” a mečevi se igraju danas, od 16 i 18 časova u Dvorani gimnazije. Ekipe košarkaških liga su sastavljene od mladih i perspektivnih sportista koji će večeras imati priliku da u prijateljskoj atmosferi, u utakmici bez rezultatskog imperativa pokažu sav raskoš svog košarkaškog umijeća.

U toku dana, održan je sastanak predstavnika Košarkaškog saveza Republike Srpske, Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaške lige Srbije. Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim modelima saradnje kao i o budućim projektima.

-Dosadašnji nivo saradnje dva košarkaška saveza bih ocjenio zadovoljavajućim. Do sada smo mnogo uradili na polju stručnog usavršavanja košarkaških sudija i trenera kao i na polju saradnje kada su u pitanju mlađe košarkaške selekcije. Danas smo razgovarali o načinima kako da našu saradnju proširimo i poboljšamo”, rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske.