Bijeljinski maturanti uljepšali centar grada :: Semberija INFO ::

 

Bijeljinski maturanti uljepšali centar grada


Tradicionalnim okupljanjem u centru grada  učenici završnih razreda Poljoprivredne i medicinske škole iz Bijeljine i njihovi profesori otvorili su ovogodišnju sezonu maturskih slavlja u Semberiji. Nakon okupljanja na gradskom trgu ispred zgrade Skupštine grada, fotografisanja sa prijateljima i rodbinom, uslijedio je i tradicionalni defile.



Svečana kolona maturanata, sa svojim profesorima, uputila se glavnom gradskom ulicom do mjesta održavanja maturske zabave, koja je održana u hotelu Drina. Kao i prethodnih godina, tradicionalni defile pratio je veliki broj građana, koji su izašli da pozdrave još jednu uspješnu generaciju maturanata koju je iznjedrila ova obrazovna ustanova.

Među maturantima bila je i Olivera Pejičić iz Bijeljine, koja je završila Poljoprivrednu i medicinsku školu – smjer veterina. Olivera kaže da želi da nastavi studirati veterinu u Beogradu i da se već duži period priprema za upis na fakultet.

Na bijeljinskom gradskom trgu okupili su se i maturanti Gimnazije ,,Filip Višnjić’’ kako bi obilježili završetak školovanja, prisjetili se četvorogodišnjeg druženja, te proslavili novu životnu etapu – odlazak na studije.

Direktor Gimnazije Vladimir Šavija izjavio je da je ove godine maturiralo 212 učenika, raspoređenih u osam odjeljenja.

-Učenici koji su se okupili pohađali su tri smjera, osam odjeljenja, i riječ je o jednoj od boljih generacija, dobrih i mirnih. U okviru obilježavanja stogodišnjice postojanja Gimnazije, možemo reći da je ovo posljednja generacija u prvom vijeku naše ustanove. Tokom četiri godine izdvojili su se veoma dobri pojedinci koji su ostvarivali zapažene rezultate na takmičenjima, a prosjek ocjena generacije je 4,7’’, naveo je Šavija.

On je dodao da će ime učenika generacije biti objavljeno na svečanosti koja je zakazana za 18. jun u Gimnaziji ,,Filip Višnjić’’.