POČELA PODJELA POMOĆI SOCIJALNO UGROŽENOM STANOVNIŠTVU :: Semberija INFO ::

 

POČELA PODJELA POMOĆI SOCIJALNO UGROŽENOM STANOVNIŠTVU


Danas je počela podjela paketa pomoći socijalano ugroženom stanovništvu Bijeljine, koja će trajati i sutra, a petog januara biće i podijeljeno 30 pečenica za Božić najugroženijima.

Direktor Centra za socijalni rad  Milorad Sofrenić, pozdravio je sve socijalno ugrožene i poručio im da ima još uvijek ljudi dobre volje i da instituticije kao što su Crveni krst i Centar za socijalni rad, koji imaju tu oblast djelovanja, misle o njima i da se trude da ne prekinu tradiciju obezbjeđivanja paketa za novogodišnje i božićne praznike.


-Uspjeli smo da održimo nivo tih pomoći, a to je 200 paketa koje ćemo podijeliti danas i sutra.  Tako da, ovu tradiciju, koju smo započeli prije par godina, nastavljamo i dalje da održavamo“, rekao je Sofrenić.

Perica Gligić, sektar Crvenog krsta Bijeljina rekao da privode ovu godinu kraju i da pokušavaju da najugroženijem stanovništvu  pomognu, makar da im uljepšaju novogodišnje praznike.

-Svake godine je sve teže da obezbijedimo donatore, ali imali smo sreću da smo i ove godine obezbi jedili dovoljan broj donatora. Prije svega, moram spomenuti ,,Sport Vision'' i ,,Intergaj'' koji će dati pečenice, te mlinare Pavlović i Stojanović, jer bez njih ove akcije ne bi bilo. Danas su uključeni u podjelu i volonteri Crvenog krsta, koji će sa zaposlenima iz Centra za socijalni rad podijeliti pakete pomoći. Mi se trudimo da ne molimo ljude svaki dan i svaki mjesec za pomoć, nego u toku godine imamo dvije velike akcije. Moram reći i da su naši omladinci odradili jedan značajan posao, podijelili su više od 1.500 paketića mališanima, a danas, čak, i jedan broj šalju djeci u  Šamac. Trudimo se da pomognemo koliko možemo i ne kukako. Idemo dalje“, završava Gligić.

Semberija info