DOČEK NOVE 2022. GODINE U SEMBERIJI :: Semberija INFO ::

 

DOČEK NOVE 2022. GODINE U SEMBERIJI


Na trgu ,,Garavi sokak'' i vatromet u ponoć

Tradicionalno, najveći broj Semberaca, i ovu 2021. godinu ispratiće u svojim domovima, u krugu porodice, rodbine i prijatelja i, kako mnogi tvrde, skromno, jer nisu vremena za velika slavlja.

Godina, kojoj odbrojavamo zadnji dan bila je obilježena koronom i, za većinu stanovništva, prebrojavanjem koliko je još novca ostalo u novčaniku, jer su cijene iz dana u dan samo rasle. Vjerujmo da će Nova 2022. biti bolja i ljepša, a što se tiče dočeka Nove godine slavlje će prvi započeti najmlađi Semberci, Kako je najavljeno iz Gradske uprave, tačno u podne, na Zimskom korzu na Trgu Petra Prvog Karađorđevića, počinje Nova godina.

Stariji Bijeljinci imaju priliku da Novu godinu na trgu dočekaju uz ,,Garavi sokak'' i vatromet u ponoć. Prema najavi, ,,Garavi sokak'' trebalo bi da nastupi u 21 čas i 30 minuta. Nakon ponoćnog vatrometa prisutnima će uspješnu Novu 2022. godinu poželjeti i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Većina mlađih Semberaca, onih koji ostaju u Bijeljini, Novu godinu će dočekati po kafićima i vikendicama. Tradicionalno, ima i onih koji su par dana rezervisali na Zlatiboru i Jahorini,  a što se tiče dočeka u bijeljinskim ugostiteljskim objektima mnoga mjesta su popunjena.