TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE „KORNELIJE STANKOVIĆ“ BIJELjINA- UGLjEVIK :: Semberija INFO ::

 

TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE „KORNELIJE STANKOVIĆ“ BIJELjINA- UGLjEVIK


Poklon građanima Bijeljine

 Osnovna muzička škola „Kornelije Stanković“  Bijeljina- Ugljevik je u galeriji Centra za kulturu „Semberija“ u Bijeljini sinoć, po 11. put organizovala je tradicionali božićni koncert, povodom novgodišnjih i božićnih praznika.

 
Slaviša Perić, direktor Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ Bijeljina- Ugljevik rekao je da je ovaj koncert, koji poklanjaju građanima Bijeljine, postao tradicija, a da, svakako, na taj način žele da predstave njihove talentovane učenike, koji su postizali izuzetne i značajne rezultate na međunarodnoj sceni.



-Ovom prilikom želimo da predstavimo naše kamerne ansable, orkestar harmonika, da predstavimo muziku koju su oni izvodili na prestižnim međunarodnim takmičenjima, ali i našom tradicionalnom muzikom koja se izučava u našoj školi. Želim da naglasim da su u proteklom periodu, u trajanju od 14 godina, koliko naša škola postoji, naši učenici dostojno su predstavljali naš grad, našu zemlju osvojivši preko 500 nagrada na međunaronim festivalima u više od 35 država. Oni su jedni od kulturnih ambasadora naše zemlje. Trudićemo se da i dalje pružimo najviši nivo muzičke edukacije i svakako te nagrade su podstreh za to, da postižemo još bolje rezultate kada je u pitanju međunarodna scena“, zaključuje Perić.
 

 
Perić je istakao da su zajedno sa Udruženjem umjetnika „Artist“, zahvaljujući Danima harmonike koje su organizovali proteklih godina u saradnji sa svjetskom asocijacijom harmonikaša na kongresu u Minhenu, dobili privilegiju da  budu domaćini finala svjetskog kupa harmonikaša, a koji će se održati sljedeće godine u Republici Srpskoj.
Učenik Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ , Đorđe Perić, koji ima 11 godina, a osvojio je 135 nagrada na takmičenjima iz više od 35 država, rekao je da na svakom koncertu odsvira kompoziciju koja se njemu sviđa.
-Kada vidim ljude koji su došli na koncert da slušaju mene i moje prijatelje iz Muzičke škole, moje srce se ispuni nekim posebnim osjećajem.  Tada se uživim u muziku i želim da i publici dočaram taj osjećaj“, završava Đorđe Perić.

Nikolaj Pavlović, učenik Osnovne  muzičke škole, koji ima devet godina i svira harmoniku tek pola godine, rekao da mu se jako sviđa u Muzičkoj školi i da  za svaki koncert odsvira neku kompoziciju ili kolo.