SAOPŠTENjE ZA JAVNOST SAVJETA MZ JANjA :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST SAVJETA MZ JANjA


Savjet Mjesne zajednice Janja najoštrije osuđujuje incident, pucanje iz vatrenog oružja u centru Janje u blizini Atik džamije, koji se desio u ranim jutarnjim satima 6. 1.2022 . godine. Ovaj incident je prouzrokovao dodatnu zabrinutost za sigurnost kod svih dobronamjernih stanovnika MZ Janja, a naročito kod Bošnjaka povratnika.

Apelujemo na sve dobronajerne ljude u MZ Janja i šire da osude ovakve i slične događaje, koji imaju za cilj narušavaje međuljudskih i međuetničkih odnosa i da se ovakvi i slični postupci se u budućnosti nebi smjeli dešavati, jer smo mi osuđeni da živimo jedni sa drugima i samim tim da prihvatimo naše različitosti radi boljeg suživota u budućnosti. Želimo da vjerujemo da se radi o neodgovornim pojedincima koji će naići na osudu svih dobronamjernih ljudi u svom okruženju.

Takođe, očekujemo od nadležnih organa da provedu istragu, otkriju počinoce, te ih adekvatno sankcionišu’’, navedeno je u saopštenju za javnost koje je potpisao predsjednik Savjeta MZ Janja Mujo Bogaljević.