(FOTO) VLADIKA FOTIJE: VAŽNO JE DA NAŠE PRAZNIKE ČUVAMO :: Semberija INFO ::

 

(FOTO) VLADIKA FOTIJE: VAŽNO JE DA NAŠE PRAZNIKE ČUVAMO


Gradski trg u centru Bijeljina bio je pretijesan da večeras primi sav blagočestivi vjerni narod koji se okupio da prisustvuje paljenju badnjaka.



Nakon večernje liturgije, koja u hramu Svetog Georgija u Bijeljini održana u čast rođenja Bogomladenca i litije kroz grad, vladika zvorničko – tuzlanski gospodin Fotije, blagosiljajući badnjak, rekao je da je badnjak simbol Boga i krsta, rajskog drveta i života i drvo koje su vitlejemski pastiri ložili kada su došli da se poklone Bogomladencu.



​-Gospodine gradonačelniče i gradski oci, draga braćo i sestre sabrali smo oko badnjeg drveta u ime velikog praznika – Rođenja Hristovoga. Hvala svima, koji ste se sabrali ovdje da proslavimo današnji dan – praznik mira, praznik vjere i zajedništva. Hvala Bogu, što svake godine vidim da se sve više i više na ovom trgu okupljamo. Ja bih ga nazvao Trg mira. Važno je da se okupljamo i da naše praznike čuvamo onako kako naša Sveta crkva zapovijeda'', poručio je vladika Fotije i pozvao sve na sutrašnju, jutarnju Božićnu liturgiju u Sabornoj crkvi u Bijeljini, pozdravljajući sve pozdravom:,,Mir Božiji. Hristos se rodi''.



Vladika je poželio i da Bijeljina ide putem mira, blagoslova, prosperiteta i svakog drugog dobra.

Zahvalnost svima, koji su večeras došli na paljenje badnjaka i što čuvaju tradiciju, uputio je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.



-Hvala vam što se okupljamo i saborujemo na našem Gradskom trgu pod okriljem naše Svete saborne i apostolske crkve. Nastavićemo i u 2022. godini sa istinskim željama da u zdravlju, miru, međusobnoj ljubavi, poštovanju i blagodeti koju nam je Bog podario ovdje u našem gradu, da čuvamo tradiciju, ali da se međusobno uvažavamo i poštujemo. Želim da večerašnje Badnje veče i sutrašnji Božić i svi praznici koji nam slijede iskoristimo da što više budemo jedni sa drugima, u porodičnom okruženju, da kažemo riječi ljubavi, riječi sloge i da poručimo jedni drugima da se volimo, da se podržavamo i da će bližnji uvijek ljubiti svog bližnjeg. Uvijek je vrijeme da, na Svetoj liturgiji budemo zajedno sa Gospodom, čije rođenje slavimo, uznosimo molitve za zdravlje i napredak'', rekao je gradonačelnik Petrović i svima čestitao Badnje veče i sutrašnji Božić.

Semberija info