LOMLjENjE ČESNICE ISPRED ZGRADE GRADSKE UPRAVE :: Semberija INFO ::

 

LOMLjENjE ČESNICE ISPRED ZGRADE GRADSKE UPRAVE


Foto
Povodom najradosnijeg pravoslavnog praznika, Božića, danas su, na platou ispred Gradske uprave, lomljene tri česnice koje su nosile ukupno 7 zlatnika.

Događaju su prisustvovali predstavnici Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem i veliki broj građana.



Protojerej-stavrofor Zoran Petrović je osvještao božićni hljeb, a potom se obratio okupljenim vijernicima istakavši važnost da se prema drugim ljudima odnosimo vodeći se idejama dobrote, čistote i iskrenosti.
- U svakom od nas je snaga da u drugom čovjeku pokrenemo mir, radost, dobrotu. Taj ključ se krije u nama - rekao je protojerej Petrović.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je prisutnim građanima čestitao Božić i izrazio zadovoljstvo zbog prisustva velikog broja djece na današnjem događaju, jer su zlatnici iz česnice bili namijenjeni njima.




- Nadamo se da će dobitnicima zlatnika to biti lijepa uspomena na današnji dan. Želja nam je da se u budućnosti ovako okupljamo svakog Božića, da u narednom periodu bude što više novorođene djece i da odrastaju poštujući hrišćanske vrijednosti - rekao je gradonačelnik Petrović.

Bogdan Tolj, jedan od dobitnika zlatnika, je istakao da je srećan što je baš na ovaj dan dobio poklon.
 
Izvor: Bijeljina danas