RADOST BOŽIĆA OSJETILI I NAJMLAĐI BIJELjINCI :: Semberija INFO ::

 

RADOST BOŽIĆA OSJETILI I NAJMLAĐI BIJELjINCI


Povodom najvećeg hrišćanskog praznika na platou ispred Gradske uprave Grada Bijeljina danas je organizovan obred lomljenja božićne česnice. Cijeli događaj je osmišljen tako da bude podređen najmlađim Sembercima. Gradska uprava je snosila troškove pravljenja tri velike česnice (svaka prečnika 130 centimetara i sa ukupno oko 400 komada) i sedam zlatnika koji su dječica nestrpljivo čekala da potraže u svom komadu česnice.
 
Protojerej -stavrofor Zoran Pavlović je osvještao božićni hljeb a potom se nadahnutim govorom obratio okupljenim podsjetivši ih na neka važna značenja današnjeg blagdana.

-Dolazak Boga pokazuje nama svima da djeca smo Božja i da kao roditelji svojoj djeci uvijek život organizujemo tako da znamo da Bog je sa nama. Moramo imati na umu - podaj caru carevo ali podaj i Bogu Božje. Njegov dolazak je smrtnima pokazao da su besmrtni, onima neimućnima je pokazao da su djeca Božja i da imaju sve ako imaju Boga...", besjedio je Pavlović, pozvavši okupljene da svoje duše ukrase osobinama dobrote, iskrenosti i čistote.

Semberija info