PRIJEM ZA PRIVREDNIKE BIJELjINE: URUČENA PRIZNANjA :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA PRIVREDNIKE BIJELjINE: URUČENA PRIZNANjA


Tradicionalni prijem za privrednike grada Bijeljina, povodom Dana Republike Srpske, organizovan je u Galeriji Centra za kulturu, a tim povodom uručena su i priznanja za doprinos u privrednom razvoju grada. Nagrađeni su Steco centar, Tehnika Inženjering, BN Dukat, Mlin Pavlović, Specijalistička ambulanta Gavrić dr Anka, specijalistička ambulanta dr Vesna Lukić, agencija za pružanje intelektualnih usluga Elephant solutions, zanatska radnja Novaković, zanatska radnja BSB Božić, zanatska radnja Boveld, zanazska radnja Užar, poljoprivredni proizvođač Desanka Kordić i poljoprivredni proizvođač Dragan Krbanjević. U ime nagrađenih, zahvalio se direktor Milenko Stevanović. Inače , Steko centar zapošljava 120 radnika, a prema Stevanovićevim riječima, zabilježili su uspjehe koje ni sami nisu očekivali. 

-Lani smo zabilježili promet i izvoz veći za 40 odsto, što je, imajući u vidu teška vremena, veliki uspjeh. Zaposlili smo nove radnike, krenuli sa izgradnjom dvije nove fabrike”, rekao je Stevanović i ocijenio da će ova godina biti još uspješnija. On je dodao da Steko centar izvozi u više od 20 zemalja, a novo im je tržište Amerike. Jedan od nagrađenih je i Dalibor Perić iz auto-servisa Boveld u Donjoj Čađavici.

-Trenutno imamo tri zaposlena, sa tendencijom širenja. Opšta situacija je teška, ali nadam se da će biti bolje”, rekao je Perić. Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević ocijenio je da Bijeljina mora iskoristiti priliku za unapređenje privrednog ambijenta koja mu se ukazuje izgradnjom auto-puta i povezivanjem sa Beogradom, Novim Sadom i Banjalukom.



-Mi koji vršimo javne funkcije moramo biti servisi privredi i našim građanima, da ne budemo kočnica i da sve procedure koje se sprovode u Gradskoj upravi idu bez problema, kako bi bili stvoreni uslovi za nova zapošljavanja i otvaranje novih privrednih kapaciteta”, rekao je Đurđević i dodao da je prijem, neformalnog karaktera, prilika za razgovor o događajima koji su obilježili proteklu godinu i pravcima za ovu. Gradonačelnik Ljubiša Petrović istakao je da su privrednici iz Bijeljine, pogotovo oni izvozno orijentisani, zabilježili rekordne rezultate, uprkos svim izazovima sa kojima su se susreli. 

-Svoju zahvalnost i čestitke za te uspjehe iskazaćemo uručivanjem zahvalnica,a mi ćemo nastaviti da u kontinuitetu radimo na unapređenju privrednog ambijenta”, naglasio je Petrović i istakao da su privrednici motor razvoja Bijeljine. 

-Cilj grada je da pospješi poslovne prilike na ovom području, a tome će doprinijeti i auto-put i razvoj Poslovne industrijske zone četiri”, rekao je Petrović.

Semberija info